Nizozemka na poti do zmage našla zaveznika v konju (VIDEO)

Kolesarstvo 4. Mar 202315:56
Foto: Guliverimage

Nizozemka Demi Vollering je zmagovalka ženske različice kolesarske dirke Strade Bianche. Šestindvajsetletnica je po bližnjem srečanju s konjem med preizkušnjo na koncu na glavnem trgu v Sieni tesno ugnala moštveno kolegico, Belgijko Lotte Kopecky, tretja pa je bila Američanka Kristen Faulkner. Edina Slovenka Špela Kern je bila 19.

Kern je 136 km dolgo preizkušnjo ženske svetovne serije končala med prvo dvajseterico, ciljno črto pa je prečkala 2:51 minute za zmagovalko. Triintridesetletnica, ki od letos dirka v dresu Cofidisa, je sicer v tej sezoni že nastopila na nekaj dirkah. Po Valencii je bila sredi februarja v skupnem seštevku 11.

Vollering, ki dirka za ekipo SD Worx, je v zadnjem delu preizkušnje po toskanskih makadamskih cestah ves čas lovila Faulkner, imela pa je tudi bližnje srečanje s konjem, ki se je za nekaj 100 metrov znašel na odseku trase pred njo. To 26-letnice ni zmedlo, saj je kljub temu ves čas rezala v prednost Američanke.

Vollering in Kopecky, ki je svojo moštveno kolegico v zadnjem delu ujela, sta tik pred zadnjim vzponom ujeli Faulkner, v sprintu na trgu Piazza del Campo pa obračunali za zmago. Po fotofinišu pa je bila za malenkost boljša Nizozemka.

Zanjo je bila to 13. zmaga v karieri in prva letos.

Komentari

Vaš komentar