Nizozemka po Touru slavila še na Vuelti

Kolesarstvo 5. Maj 202415:17 0 komentarjev
Demi Vollering
Foto: Profimedia

Nizozemska kolesarka Demi Vollering je zmagovalka dirke po Španiji. Članica ekipe SD Worx-Protime je bila najboljša tudi v zadnji, gorski etapi od Madrida do Valdesquija (89,5 km). Edina Slovenka na dirki Eugenia Bujak (UAE Team ADQ) je v zadnji etapi zasedla 92. mesto, v skupnem seštevku pa je končala kot 60.

Štiriintridesetletna Bujak je imela v ekipi emiratov vlogo pomočnice, najvišje pa je posamično posegla v tretji etapi, ko je bila v sprintu glavnine 11.

V skupnem seštevku je za najboljšo zaostala 57:39 minute. Danes je ciljno črto na vrhu vzpona do Valdesquija prevozila slabe pol ure za zmagovalko.

Vollering je bila na dirki razred zase. Današnjo etapo je dobila s prednostjo 29 sekund pred Francozinjo Evito Muzic (FDJ-Suez) in 33 pred rojakinjo Riejanne Markus (Visma-Lease a Bike).

V skupnem seštevku je slavila 1:49 minute pred Markus in natanko dve minuti pred Italijanko Eliso Longo Borghini (Lidl-Trek).

Za drugo kolesarko svetovne lestvice Uci je bila to 32. zmaga v karieri. Na letošnji Vuelti je slavila še v peti etapi, v šesti je bila druga, sedmi četrta, v prvi pa je z ekipo v vožnji na čas zasedla tretje mesto.

Vollering, sicer lanska zmagovalka dirke po Franciji, je bila v zadnjih dveh sezonah na španski pentlji vselej na stopničkah. Druga je bila lani, tretja leta 2022, na vrhu pa je letos nasledila že upokojeno rojakinjo Annemiek van Vleuten.

Naslednja velika pentlja za ženske bo na sporedu v Italiji, ko bo Giro na vrsti med 7. in 14. julijem. Nato med 12. in 18. avgustom sledi še dirka po Franciji.

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!