Nova odlična predstava Mateja Mohoriča

Kolesarstvo 2. Avg 202317:04 0 komentarjev
Matej Mohorič
Foto: profimedia

Matej Mohorič je na peti etapi dirke po Poljski znova zasedel drugo mesto. S tem se je utrdil v skupnem vodstvu.

Na peti etapi enotedenske dirke po Poljski je slavil Nizozemec Marijn van den Berg (EF Education), ki se je pred ciljem izognil padcu, v katerega so bili udeleženi nekateri kolesarji, nato pa ugnal Mateja Mohoriča in Joaa Almeido (UAE Emirates).

Mohorič je etapo še drugič končal na drugem mestu. Na tretji je zaostal samo za Rafalom Majko (UAE Emirates), tokrat za van den Bergom. Vseeno pa je s šestimi bonifikacijskimi sekundami še povišal prednost v skupnem seštevku.

Ta zdaj znaša 12 sekund pred Joaom Almeido, ki se je s tretjim mestom na etapi prebil na drugo v generalni razvrstitvi. Majka, ki je bil do današnje etape s Portugalcem izenačen, je namreč tokrat zaostal za 37 sekund in zdrsnil na 11. mesto v skupnem seštevku.

Poljaki imajo vseeno še vedno svojega predstavnika med prvo trojico. To je Michal Kwiatkowski (Ineos).

Drugega slovenskega kolesarja na dirki Matevža Govekarja (Bahrain Victorious) danes ni bilo v ospredju, potem ko je opravljal delo za kapetana Mohoriča. Etapo je končal na 89. mestu z zaostankom 5:46 minute.

Mohorič vodi tudi v seštevku najboljšega po točkah. Pred današnjim zmagovalcem ima vsega tri točke naskoka.

Jutri kolesarje čaka verjetno odločilna etapa: 16-kilometrski kronometer, na katerem bo Matej Mohorič branil rumeno majico vodilnega.

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!