Nočna drama Alexisa Pinturaulta

Alpsko smučanje 2. Avg 20239:56 0 komentarjev
Alexis Pinturault. FOTO: AP Photo/Marco Trovati via Guliver

Najboljši francoski alpski smučar Alexis Pinturault je bil ob pripravah na novo sezono deležen neprijetne izkušnje, ki pa se je, na srečo, končala brez hujših posledic.

Alexis Pinturault se tokrat v medijih ni pojavil na račun smučarskega nastopa, tudi ne zaradi priprav na novo zimo. Kot poroča francoski časnik Le Dauphine, je dom svetovnega prvaka v kombinaciji v Saint Joriozu pred dnevi obiskala trojica zamaskiranih vlomilcev. Okrog tretje ure so v družinsko hišo vdrli skozi okno, a so se pri tem nekoliko ušteli. Hiša namreč ni bila prazna. Hrup je prebudil zakonca Pinturault.

Kot poroča omenjeni medij, je Alexis Pinturault presenetil nepridiprave, se jih lotil in jih pregnal. Zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala iz sezone 2020/21 pri tem ni bil poškodovan, policija in državno tožilstvo v Annecyju pa sta že sprožila preiskavo, ki bo pojasnila ozadje incidenta.

32-letni Francoz se sicer že pospešeno pripravlja na novo sezono, v kateri bo znova meril visoko. Gre za edinega smučarja, ki je bil v zadnjih enajstih letih vselej uvrščen med deseterico v skupnem seštevku svetovnega pokala. Ob velikem globusu ima v domači vitrini tudi pet malih. Dobil je 34 tekem svetovnega pokala in se z velikih tekmovanj vrnil s kar enajstimi kolajnami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!