Nova Pogačarjeva zmaga še naprej odmeva

Kolesarstvo 27. Dec 202118:56 > 18:59 1 komentar
Foto: Uroš Skaza

Nedeljska zmaga Tadeja Pogačarja na ciklokrosu v Ljubljani še naprej odmeva, tudi v svetovnih medijih. Kot so zapisali pri portalu velonews.com, se je 23-letnik iz Klanca pri Komende presenetljivo znašel na startu tekme za pokal Slovenije, nato pa, nič kaj presenetljivo, zmagal.

Svetovna športna javnost je navajena, da od glavnih zvezdnikov cestnega kolesarjenja na ciklokrosih nastopata predvsem Nizozemec Mathieu van der Poel in Belgijec Wout van Aert. Skupaj imata kar sedem naslovov svetovnega prvaka v tej disciplini, v zadnjem času pa se jima na blatnih preizkušnjah vse pogosteje pridruži še obetavni član Ineosa, 22-letni Britanec Tom Pidcock.

Bolj presenetljivo za številne medije po Evropi in svetu pa je bilo včerajšnje dogajanje v okolici hipodroma v Stožicah, ko se je na startni vrsti na drugi tekma pokala Slovenije v ciklokrosu pojavil Tadej Pogačar. Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji in vodilni kolesar lestvice svetovne kolesarske zveze je pokazal svoje spretnosti in tekmovalnost ter v svojem slogu – zmagal.

Fotogalerija iz nedeljske tekme:

Tadej Pogačar. Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Kolesarji Kolesarji
Foto: Uroš Skaza
Tadej Pogačar in Luka Mezgec Tadej Pogačar in Luka Mezgec
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
kolo kolo
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Kolesar Kolesar
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza

Čeprav je bil nedeljski nastop člana ekipe UAE Emirates tudi za marsikaterega ljubitelja kolesarstva v Sloveniji presenečenje, pa je dejstvo, da je Pogačar ciklokrosu leta 2018 postal mladinski državni prvak. Ta podatek so izpostavili tudi pri cyclingnews.com, spletnemu portalu, specializiranemu izključno za kolesarstvo.

Uspeh slovenskega kolesarskega zvezdnika, ki je pred tem nazadnje nastopal v začetku oktobra na klasični dirki po Lombardiji (in jo tudi osvojil) je pritegnil pozornost številnih medijev po svetu. O blatnem Pogačarju so tako pisali pri španskih Mundo Deportivu, Ziklolandu (“Kjerkoli se pojavi na startu, ne razočara”) in Asu (“Spet je zmagal”), pozornost so mu namenili tudi pri italijanskem Eurosportu. Nad njegovim stilom kolesarjenja, ki očitno prinaša uspehe tudi po brezpotjih, so navdušeni tudi poljski mediji. Slike blatnega mladeniča z dvignjenimi rokami v cilju so zaokrožile tudi po twitterju, na družabnih omrežjih pa se je Pogačar po dirki oglasil tudi sam.

“Kakšen prijeten dan! Hvala ekipi Pogi Team za priložnost dirkati v ciklokrosu. Luka Mezgec in Matevž Govekar, kakšna bitka! Veliko padcev ni preprečilo super zabave,” je zapisal na instagramu.

“Danes je bil idealen dan za ciklokros, drugače bi me čakal štiriurni trening. Jaz sem užival, lepa proga in super navijači. Pozimi mi je všeč spremeniti ritem in dirka kot dirka je predstavljala izziv. Bila je dobra borba z ostalimi in moral sem dati vse od sebe za končni uspeh,” pa je dodal na svoji spletni strani. 

Pogačar je sicer z udeležbo počastil prvo obletnico projekta, ki pod imenom Pogi Team združuje mlade in obetavne kolesarje iz vse Slovenije. In kot se za rojenega zmagovalca spodobi, jo je počastil s prvim mestom in slavjem v cilju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje