Močan veter odpihnil današnjo etapo na dirki Pariz – Nica

Kolesarstvo 10. Mar 202311:55 > 13:37 0 komentarjev
kolesarstvo veter pogačar
Foto: Profimedia

Danes bi morala biti na sporedu 6. etapa dirke Pariz - Nica, ki pa je bila naposled zaradi močnega vetra odpovedana, je sporočil organizator. Na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja pa so bili primorani "odščipniti" del zaključnega vzpona.

Šesta etapa kolesarske dirke Pariz – Nica, ki naj bi povezala Tourves z La Colle-sur-Loupom, je odpovedana zaradi izjemno močnega vetra, so sporočili organizatorji v izjavi za javnost.

Rumeno majico vodilnega brani zvezdnik UAE Team Emirates Tadej Pogačar, ki ima pred Davidom Gaudujem šest sekund naskoka, tretji Jonas Vingegaard zaostaja že 46 sekund. Na dirki nastopata še Jan Tratnik (Jumbo-Visma) in Domen Novak (UAE Team Emirates).

Organizatorji so sprva skušali etapo skrajšati in jo zamakniti, čakali so na izboljšanje vremenskih razmer, pozneje pa so se zaradi varnosti kolesarjev odločili, da etapo odpovejo. “Veter je danes v regiji povzročil več padcev dreves, zato je bila danes odpoved etape neizogibna,” so zapisali.

Dirka se bo v soboto nadaljevala s 7. etapo od Nice proti Col de la Couillole.

Skrajšana “Roglićeva” etapa

Tudi na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja so morali organizatorji prilagoditi traso, a le na zaključnem vzponu, ki zdaj meri 10,7 kilometra, namesto prvotnih 13,2. Razlog je prav tako v močnem vetru na sicer načrtovanem cilju ob smučišču. V skupnem seštevku je Primož Roglič (Jumbo-Visma) v četrtek z etapno zmago z enajstega mesta napredoval na drugo. Za vodilnim Nemcem Lennardom Kämno (Bora-Hansgrohe) zaostaja še šest sekund.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!