Philipsen najhitrejši na “premieri” sezone 2022

Kolesarstvo 20. Feb. 202214:19 > 14:29
Delite:
Jasper Philipsen. Foto: guliverimage

Jasper Philipsen (Alpecin - Fenix) je zmagovalec prve etape Dirke po Združenih arabskih emiratih. Belgijec je dobil zaključni sprint in bo jutri nosil majico vodilnega kolesarja na dirki. Na Arabskem polotoku sta tudi Tadej Pogačar in Luka Mezgec.

Prva etapa je bila precej ravninska, zato se je pričakovalo, da bodo kolesarji prišli na cilj v večji skupini. V njej se je najbolje znašel 23-letnik. V zaključku je za las ugnal Irca Sama Bennetta (Bora – Hansgrohe), ki je končal na drugem mestu, in Italijana Elio Vivianija (Ineos). Nizozemec Dylan Groenewegen (BikeExhcange) je končal zgolj na četrtem, Arnaud Demare (FDJ) pa na šestem mestu. Nemec Pascal Ackermann, novi ekipni kolega Tadeja Pogačarja, je etapo zaključil na desetem mestu. Sezone ni najbolje začel Mark cavendish (Quick-Step), ki je zasedel skromno 16. mesto.

Etapa ni bila pretresljiva za kolesarje, ki računajo na visoka mesta v generalni razvrstitvi. Tadej Pogačar je v cilj prišel v prvi skupini, prav tako pa tudi Luka Mezgec, ki je bil v vlogi pomočnika Dylana Groenewegena. Pogačar je etapo zaključil na 24. mestu, Mezgec pa je bil na koncu 29.

Dirka po ZAE, prva etapa:

1. Jasper Philipsen (BEL/Alpecin – Fenix) 4:42:34

2. Sam Bennett (IRS/Bora – Hansgrohe)

3. Elia Viviani (ITA/Ineos)

4. Dylan Groenewegen (NIZ/BikeExchange)

5. Emils Liepins (LAT/Trek – Segafredo)

6. Arnaud Demare (FRA/FDJ)

7. Max Kanter (NEM/Movistar)

8. Olav Kooij (NIZ/Jumbo – Visma)

9. Tom Devriendt (BEL/Intermarche Wanty Gobert)

10. Pascal Ackermann (NEM/UAE Team Emirates)

Komentari

Vaš komentar