Pidcock nasledil Pogačarja, odlična predstava Mohoriča

Kolesarstvo 4. Mar 202316:59
Foto: Guliverimage

Britanski kolesar Thomas Pidcock je zmagovalec preizkušnje svetovne serije Strade Bianche. Po toskanskih makadamskih cestah je v Sieni po 184 km po samostojni vožnji ugnal Francoza Valentina Madouasa in tretjeuvrščenega Belgijca Tiesja Benoota. Najboljši Slovenec je bil Matej Mohorič na šestem mestu.

Za 28-letnika iz Podblice pri Kranju je bila to najboljša uvrstitev na Strade Bianche. Doslej je bil najboljši leta 2018 kot 11. Tokrat je bil vseskozi aktiven v zasledovalni skupini, nekajkrat pa je tudi sam poskusil z napadom.

V vzponih sicer ni imel dovolj moči, da bi sledil najboljšim, zato pa je več poskušal na spustih, a so ga tekmeci v boju za stopničke vselej ujeli. Na koncu je za zmagovalcem zaostal 34 sekund.

Prvi je ciljno črto na trgu Piazza del Campo prečkal 23-letni Pidcock (Ineos Grenadiers). Napadel je okoli 50 km pred ciljem, nato pa priključil ubežnikom ter se tudi njih po nekaj 10 km otresel. Zasledovalna skupina mu je ves čas dihala za ovratnik, a pravega sodelovanja med njimi ni bilo.

Pidcock je posledično vpisal četrto zmago v karieri in drugo v sezoni, potem ko je slavil v četrti etapi dirke po Algarveju pretekli mesec.

“Potreboval bom nekaj časa, da dojamem, kaj se je sploh zgodilo,” je organizatorjem po dirki dejal Britanec.

“Ko sem napadel, to ni bilo načrtovano, a je bil velikokrat na tej dirki ta del že odločilen. Šel sem na polno, na spustu pa si privozil nekaj prednosti in le nadaljeval v tem slogu. Vedel sem, da sem v dobri formi, cel teden je bil tak. Čutil sem, da je danes moj dan in da se je tako izteklo, je resnično neverjetno,” je še dodal sicer tudi olimpijski prvak v gorskem kolesarstvu.

Drugi Madouas (Groupama-FDJ) je za njim zaostal 20 sekund, na zadnjem vzponu pa se je otresel Benoota (Jumbo-Visma), ki je zaostal še dve sekundi več.

Drugi Slovenec Matevž Govekar, sicer moštveni kolega Mohoriča pri Bahrain-Victoriousu, je imel danes vlogo pomočnika.

Results powered by FirstCycling.com

Komentari

Vaš komentar