Pogačar: Današnji dan mi je vrnil samozavest

Kolesarstvo 14. Jul 202219:33 > 19:42 0 komentarjev
Pogačar je poskušal z napadi, a Danec je našel odgovor na vsa pospeševanja. Foto: Guliverimage

Kraljevska 12. etapa letošnje dirke po Franciji je obljubljala veliko, na koncu pa je ostalo zgolj pri obljubah, saj je bila današnja etapa v primerjavi z včerajšnjo precej bolj mirna. Tadej Pogačar je po etapi priznal, da zaradi slabega včerajšnjega dneva danes ni bil 100-odstoten, medtem ko je Primož Roglič v vlogi superpomočnika odločen, da rumeno majico pripeljejo do Pariza, pa čeprav je nosilec rumene majice priznal, da danes ni imel najboljših nog.

“Pred začetkom etape še nisem bil 100-odstoten, nisem povsem verjel vase zaradi včerajšnjega dne. Današnje dogajanje pa mi je dalo samozavest za naslednji teden. Tudi v naslednjih dneh bom še poskušal,” je za RTV Slovenija dejal Pogačar. Triindvajsetletnik s Klanca pri Komendi je vnovič izpostavil moč ekipe, ki skrbi za Vingegaarda, kljub temu je videl določene slabosti.

“Danes so pokazali, da so močni. Imajo osem kolesarjev, mi pa šest oziroma pet, če ne štejemo Marca Hirschija, ki trpi od samega starta dirke. Tisti, ki so z mano, so res super. Danes so dobro opravili delo, prinesli so mi toliko vode, hrane in ledu, da sem bil ves čas dobro založen. Jumbo-Visma je res močna, so pa danes malo plačali za včeraj,” je še dodal za RTV.

Roglič v drugačni vlogi, Vingegaard ni imel najboljših nog

“Po včerajšnjem dnevu danes nisem imel najboljših nog,” je dejal Vingegaard. “Tadej me je na koncu nekajkrat napadel, kar sem tudi pričakoval, na srečo pa sem mu lahko vsakič sledil in s tem sem zadovoljen,” je po etapi dejal trenutno vodilni na dirki po Franciji.

Zanj je v zahtevni 12. etapi od Briancona do vrha mitskega Alpe d’Hueza delal tudi drugi slovenski zvezdnik Primož Roglič. “Na koncu ni več nekega taktiziranja in igranja, vsak poskusi narediti najboljše,” je za RTV Slovenija spopad najboljših in svojo vlogo v njem ocenil 32-letni Kisovčan.

Po padcu v peti etapi in posledicah, ki ga je ta imel na njegovo telo, se je znašel v drugačni vlogi, kot je je vajen. “Definitivno je drugače. Cilj je vedno doseči čim boljši uspeh s celotno ekipo. Če sem še tu in lahko vsak dan takole preživim, bomo storili vse, da osvojimo rumeno majico,” je dodal.

O svojem fizičnem stanju pa ni dolgo razpredal. “Ne bi ravno rekel, da je kaj bolje, ni pa slabše. Bomo videli, moramo iti iz dneva v dan,” je še zaključil za RTV Slovenija.