Pogačar ima novega sotekmovalca

Kolesarstvo 9. Avg 202210:26 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Iz ekipe UAE Emirates, katere član je tudi prvi kolesar Tadej Pogačar, so sporočili, da bo v prihodnjih dveh sezonah zanje nastopal tudi Belgijec Tim Wellens. Zmagovalec po dveh etap na Vuelti in Giru bo sploh prvič v karieri menjal moštvo.

31-letni Tim Wellens že vse od premiernega nastopa med člansko konkurenco zastopa barve Lotto Soudala (prej Lotto Belisola). Po enajstih letih dirkanja za belgijsko moštvo se s sezono 2023 seli k UAE Team Emirates, kjer se bo med drugim pridružil slovenskemu šampionu in trenutno prvemu kolesarju sveta Tadeju Pogačarju. 

“Po desetletju pri eni ekipi sem se odločil, da je čas za nov izziv. Selim se k ekipi, ki je globalno zelo močna, ima profesionalno strukturo in velike ambicije. Zelo sem vzhičen, da se pridružim ostalim fantom v kadru leta 2023 in naprej,” je ob tem dejal Flandrijec, ki je v karieri zbral 34 zmag med profesionalci, od tega dve na Giru (2016, 2018) in dve na Vuelti (obe 2020).

“Zelo smo zadovoljni, da lahko pozdravimo Tima kot člana našega moštva v prihodnjem letu. Vemo, česa je sposoben in verjamemo, da se bo odlično vklopil v naš sistem, s čimer bomo še okrepili moštvo za naslednje sezone,” pa je ob okrepitvi dejal direktor emiratov Mauro Gianetti.

Wellens je po podaljšanju pogodb Matteu Trentinu, Vegardu Stakeju Laengenu, Ivu Oliveiri, Ruiju Oliveiri (vsi do konca 2023), Rafalu Majki, Diegu Ulissiju, Brandonu McNultyju, Mikkelu Bjergu (vsi do konca 2024) in Juanu Ayuso (do konca 2028) prva okrepitev v ekipi Tadeja Pogačarja. 

Neuradno je blizu prestopa k UAE tudi Domen Novak (trenutno še Bahrain Victorious), medtem ko je usoda drugega Slovenca pri Arabcih Jana Polanca zaenkrat še nejasna.