Pogačar na “eni najlepših dirk” ne bo pozoren le na svetovnega prvaka

Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar bo na nedeljski dirki Liege-Bastogne-Liege lovil zgodovinski trojček zmag na ardenskih klasikah. Ta dosežek je do sedaj uspel le dvema kolesarjema. Mnogi menijo, da bo to le dvoboj med Pogačarjem in Belgijcem Remcom Evenepoelom, slovenski šampion pa ostaja bolj previden.

Tadej Pogačar je v intervjuju za flamski časnik Het Nieuwsblad priznal, da dirka Liege-Bastogne-Liege ni le slovensko-belgijski dvoboj, pač pa je krog favoritov širok.

Ob tem je priznal, da mu je bila letošnja sprememba koledarja po godu. “Užival sem v letošnjem programu, ki si ga želim še kdaj ponoviti. Težko po ponoviti tudi rezultate, a vse je mogoče,” je povedal Pogačar in dodal: “Zmage so bile nepričakovane, niti sanjati nisem mogel o čem takšnem. Enačim jih z zmago na dirki po Franciji.”

Pred dirko Liege-Bastogne-Liege, kjer bo lovil dosežek Davideja Rebellina in Philippa Gilberta, ki sta edina doslej v eni sezoni osvojila Amstel gold, Valonsko puščico in Liege-Batogne-Liege, je povedal: “Sem motiviran, videli bomo, če bom v nedeljo pri najboljših močeh.”

Pogačar ima na belgijsko klasiko lepe spomine. “Dirka Liege-Bastogne-Liege je ena najlepših na kolesarskem koledarju. Tu sem osvojil svoj prvi spomenik leta 2021, na stopničkah sem bil že leto prej. Tu sem spoznal, da sem lahko konkurenčen tudi na klasikah.”

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar se veseli svoje prve zmage na kolesarskih spomenikih (Liege-Bastogne-Liege 2021). Foto: AP Photo/Olivier Matthys via Guliverimage

Zdaj je pred njim težek izziv predvsem v Belgijcu Remcu Evenepoelu, aktualnemu svetovnemu prvaku. Pogačar predvideva zabavno bitko: “Nisva veliko dirkala drug proti drugemu. Zelo ga spoštujem, je eden najboljših kolesarjev na svetu. A na dirki bodo tudi ostali odlični tekmovalci. Ne bom pozoren le nanj. A vesel sem, da je tu. Dirka bo tako še bolj zanimiva.”

“Rad bi bil tako aerodinamičen kot je on. Na ravnini se lahko pelje res hitro.” – Tadej Pogačar o Remcu Evenepoelu.

Pogačarja nato čaka premor, junija pa je na sporedu dirka po Sloveniji, katere bi se naj znova udeležil. Naslednji veliki cilj sezone je rumena majica na francoskem Touru.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje