Zvezdniške težave v Los Angelesu in Philadelphii

Košarka 22. Apr 202310:41 0 komentarjev
Foto: profimedia

Dodobra smo zakorakali v končnico lige NBA, že pa se pojavljajo težave pri nekaterih ekipah. Vedno več skrbi se pojavlja v Los Angelesu, kjer bo Kawhi Leonard izpustil še drugo domačo tekmo v seriji proti Phoenixu, tudi v Philadelphii pa ni vse mirno.

Joel Embiid, prvi zvezdnik 76ersov, si je namreč poškodoval desno koleno in bo izpustil četrto tekmo serije proti Brooklynu. Ostaja optimizem, da bi se lahko Embiid vrnil že naslednji teden. Ob tem se Philadelphii ne mudi s prehitro vrnitvijo Kamerunca: proti Brooklynu namreč že vodijo s 3:0 v zmagah.

Veliko večje so skrbi na zahodni obali Združenih držav Amerike. Kawhi Leonard si je namreč na prvi tekmi proti Phoenixu, ki jo je LA dobil, prav tako poškodoval desno koleno. A njegova poškodba je očitno hujše narave kot Embiidova. Vseeno je igral na drugi tekmi, kar pa je zadevo poslabšalo. Izpustil je tretjo, prav tako ga ne bo niti na četrti tekmi.

Ob tem Phoenix vodi z 2:1 v zmagah. Poleg Paula Georga, ki je odsoten že več časa, Clippersi tako izgubljajo še drugega zvezdnika.

Že pred tem sta se v seriji med Miamijem in Milwaukeejem poškodovala Tyler Herro (zlom roke) na eni in Giannis Antetokounmpo (težave s hrbtom) na drugi strani. Zaradi zvina zapestja je tudi Memphisov Ja Morant izpustil tekmo z Jezerniki. Končnica 2022/23 torej zvezdnikom zaenkrat ne prizanaša.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!