Veliko Pogačarjevo upanje glede prihodnosti z Vingegaardom

Kolesarstvo 4. Nov 202313:14 0 komentarjev
Pogačar Vingegaard
Foto: AP Photo/Thibault Camus via Guliver

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je med obiskom Japonske, kjer bo v nedeljo sodeloval v promocijskem kriteriju po Saitami, izrazil upanje, da bi lahko njegov dvoboj z Dancem Jonasom Vingegaardom z dirke po Franciji prerasel v enega največjih v zgodovini kolesarstva.

“Vesel sem, da lahko tekmujem proti takšnemu tekmecu, s katerim imava izredno medsebojno spoštovanje,” je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. “Mislim, da bova še ustvarjala ‘šov’ v prihodnjih letih,” je napovedal zmagovalec dirke po Franciji leta 2020 in 2021, ki je v zadnjih dveh sezonah na največji dirki na svetu moral priznat premoč Dancu.

Letos se je 25-letnik Toura udeležil po večtedenskem okrevanju po zlomu zapestja na dirki Liege-Bastogne-Liege. Kljub daljši odsotnosti je bil v Franciji dolgo v tekmi za skupno zmago, tudi sicer pa je v sezoni zabeležil kar 17 zmag in ostal prvi na svetovni lestvici.

“Vsekakor je to bila ena najbolj norih sezon,” je po poročanju AFP ocenil Pogačar, ki je letos že tretjič v vrsti slavil na dirki po Lombardiji. Med večje letošnje zmage sodijo tudi dirka po Flandriji, Lombardiji, Pariz-Nici, valonska puščica in dirka Amstel Gold.

Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Rivalstvo, ki bi lahko preseglo Tour

Pogačar si v prihodnosti obeta še dolgo rivalstvo z Vingegaardom, ki bi lahko presegel zgolj Tour. “Najino rivalstvo za zdaj temelji zgolj na dirki po Franciji, ampak mislim, da bi se lahko v prihodnje srečala tudi na drugih dirkah in razvila rivalstvo za zgodovino,” je dodal.

Slovenec bo v nedeljo skupaj z nekdanjima zmagovalcema Toura, Britancem Chrisom Froomom in Kolumbijcem Eganom Bernalom ter zmagovalcem letošnje Vuelte Američanom Seppom Kussom nastopil na kriteriju po Saitami, ki je namenjen promociji Toura na Japonskem. Med udeleženci dirke bo tudi legendarni slovaški kolesar Peter Sagan.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!