Nekdanji zvezdnik hrvaškega nogometa mora v zapor

Nogomet 4. Nov 20239:36 0 komentarjev
Boško Balaban v dresu zagrebškega Dinama. FOTO: Guliverimages.

Boško Balaban, nekdanji hrvaški nogometni reprezentant, mora za eno leto v zapor, je odločilo sodišče v Zagrebu. Nekdanji napadalec, ki je v karieri zaslužil nekaj milijonov evrov, je bil kaznovan, ker ni plačeval preživnine za otroka. Ima ga z nekdanjo miss Hrvaške Ivo Radić.

Boško Balaban in Iva Radić sta bila poročena kar 17 let, pred šestimi leti pa sta se razšla, a očitno nista ostala v dobrih odnosih.

Balaban, tako pišejo pri Slobodni Dalmaciji, vse od takrat ne plačuje preživnine za otroka, ki ga ima z miss Hrvaške leta 1995, zato je bil že leta 2021 na sodišču v Zagrebu obsojen na enoletno zaporno kazen s pogojnim štiriletnim obdobjem. Tega je zdaj očitno kršil, zaradi česar bo moral v zapor.

Danes 45-letni Balaban je bil svoj čas eden glavnih zvezdnikov hrvaškega nogometa.

Leta 2001 je iz Dinama Zagreba za osem milijonov evrov prestopil v Aston Villo, kar je bil takrat tretji najdražji prestop iz hrvaške lige.

V karieri je zaslužil nekaj milijonov evrov, igral je tudi v Belgiji in Grčiji. Vrsto let je bil tudi reprezentant Hrvaške, za katero je odigral 35 tekem in zabil deset golov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!