Pogačar zagotavlja: Tour ni končan

Kolesarstvo 13. Jul 202217:40 > 18:08
Foto: Guliverimage

Tadej Pogačar po 11. etapi Dirke po Franciji ni več v rumeni majici. Po veliki krizi na vzponu na Col du Granon ga je slekel Jonas Vingegaard. Pogačar pa zagotavlja, da Tour še ni končan.

“Ekipa Jumbo-Visma me je neprestano napadala, opravili so res dobro delo. Taktično so bili odlični. Na zadnjem vzponu je bilo izjemno težko. Videli bomo, kako se bom počutil jutri, ne želim se maščevati, ampak dirkati. Tour še ni končal,” je po težki 11. etapi povedal Tadej Pogačar. “Na vzponu na Galibier sem se še vedno počutil dobro. Na zadnjem klancu pa res nisem bil v najboljši formi. Do konca sem trpel.”

“Danes ni bil moj dan, mogoče je bilo krivo tudi pomankanje hrane ali pa vročina,” dodaja Pogačar. “Želim dirkati do konca, dati vse od sebe in Tour zapustiti brez obžalovanj.”

“Ni še konec, izgubil sem tri minute, mogoče jih jutri toliko dobim, bomo videli.” – Tadej Pogačar

23-letnik kljub veliki krizi in izgubljeni majici ni pozabil čestitati Jonasu Vingegaardu, novemu vodilnemu v skupnem seštevku, po njegovi izjemni predstavi na vzponu na Col du Granon. 

Pogačar v generalni razvrstitvi zdaj zaseda tretje mesto. Za Vingegaardom zaostaja dve minuti in 22 sekund. Pred njim je tudi Francoz Romain Bardet, ki ima šest sekund prednosti pred Pogijem