Poškodba Primoža Rogliča je preteklost

Kolesarstvo 5. Maj. 202215:56 > 16:101 komentar
Delite:
Primož Roglič. Foto: Guliverimage

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je po poškodbi kolena, zaradi katere je izpustil ardenski klasiki Valonsko puščico in Liege-Bastogne-Liege, že pretekli teden simbolično sedel na kolo, zdaj pa so se vesele novice sporočili tudi pri ekipi Jumbo Visma.

Težave Primoža Rogliča so se pojavile že na dirki po Baskiji. Mučile so ga bolečine v pogačici in zato je moral izpustiti omenjeni klasiki in s popolnoma posvetil saniranju poškodbe. Zdravniška ekipa je dobro opravila svoje delo, Roglič se je mudil tudi pri fizioterapevtu alpskega smučarja Žana Kranjca Mitji Bračiču, saj je 32-letni Kisovčan že pretekli teden sedel na kolo in razveselil navijače. Zdaj so se oglasili tudi pri nizozemski ekipi in postregli s pozitivnimi novicami. Roglič bo lahko normalno treniral že prihodnji teden.

Še vedno prilagojeni treningu, v ponedeljek na polno

“Še vedno smo v fazi okrevanja,” je za belgijski spletno stran HNL povedal športni direktor ekipe Jumbo Visma Merijn Zeeman. “Zdravniki in trenerji vsakodnevno spremljajo njegovo koleno. Njegovi treningi so še vedno prilagojeni, ni še pod polnimi obremenitvami,” je dodal.

Foto: Guliverimage

Vse skupaj se bo spremenilo že v začetku naslednjega tedna, ko bo ekipa odpotovala v Seirra Nevado in začela višinske priprave na Tour. Še pred tem je v načrtu, da bo Roglič visoko uvrstitev v začetku junija lovil tudi na Criterium du Dauphine. Njegov veliki slovenski konkurent Tadej Pogačar je za generalko pred Tourom izbral Dirko po Sloveniji.

Komentari

Vaš komentar