Miren dan za favorite, v naslednjih dneh na sporedu pravi pekel

Kolesarstvo 24. Maj 202317:29 > 17:30
Foto: Profimedia

Alberto Dainese (Team DSM) je zmagovalec 17. etape dirke po Italiji. 195 kilometrov dolga etapa ni ponudila veliko drame med favoriti za končno zmago, pričakovano so se za zmago pomerili sprinterji. Primož Roglič je v cilj prišel v času zmagovalca, v naslednjih dneh pa lahko pričakujemo ogorčen boj za rožnato majico.

Alberto Dainese (Team DSM) je zmagovalec 17. etape, potem ko je v napetem sprintu v italijanskem obmorskem mestecu Caorle premagal Jonathana Milana (Bahrain Victorious) in Michaela Matthewsa (Jayco-AlUla).

17. etapa je bila naravnost pisana na kožo sprinterjem. Na koncu so se vse napovedi izkazale za resnične in favoriti za končno zmago so preživeli miren dan, toda že jutri bo na sporedu povsem drugačna etapa.

Trenutno tretjeuvrščeni Roglič (Jumbo-Visma) v boju za rožnato majico za vodilnim Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers) še naprej zaostaja 29 sekund, vmes pa je na drugem mestu še João Almeida (UAE Team Emirates), ki zaostaja 18 sekund za vodilnim Valižanom.

Results powered by FirstCycling.com

17. etapa: Pergine Valsugana – Caorle (195 km). Foto: Giro d’Italia

Naslednji zahtevnejši preizkusi Rogliča in tekmece čakajo od četrtka do sobote, ko bosta na vrsti dve etapi z zahtevnima zaključnima vzponoma na Val di Zoldo in Tre Cime di Lavaredo ter gorski kronometer na Svete Višarje.

Preberite spored danes!