Nasmejani Tratnik: Želimo se le zabavati

Kolesarstvo 14. Maj 202418:07 0 komentarjev
Jan Tratnik
Jan Tratnik. Foto: Profimedia

Jan Tratnik je na deseti etapi dirke po Italiji kolesaril odlično, kazalo je celo na etapno zmago, na koncu pa mu je zmanjkalo moči. Končal je na odličnem tretjem mestu. Po težkem dnevu je bil Idrijčan vseeno nasmejan.

Jana Tratnika so slabi trije kilometri ločili od njegove druge etapne zmage na italijanskem Giru. Za zdaj edino je osvojil leta 2020, tokrat pa ga je 2,6 kilometra pred ciljem ujel Francoz Valentin Paret Peintre, ki se je na koncu veselil sploh svoje prve zmage med profesionalci.

Tratnika je v zaključku prehitel še en Francoz Romain Bardet, v cilj je prikolesaril na tretjem mestu z minuto zaostanka za zmagovalcem.

Kljub temu, da mu poizkus ni povsem uspel, je po koncu etape deloval zelo zadovoljen in nasmejan. “Vedel sem, da so v skupini veliko boljši hribolazci, zato sem napadel prej. Mislim, da je bila to dobra poteza. Skupina ni bila organizirana. To je bila najboljša možnost zame, da napadem,” je ocenil svoj današnji junaški podvig. Tratnik je napadel skoraj 40 kilometrov pred ciljem.

Dodal je: “Sem vesel, saj sem dobro kolesaril. Škoda, da je malo zmanjkalo, a lahko sem zadovoljen. To mi daje samozavest za prihodnje etape.”

Je v zadnjih kilometrih vedel, da ga bosta Francoza ujela? “4 kilometre pred ciljem sem začel čutiti bolečine v nogah. Pogledal sem nazaj in bila sta blizu. Do konca sem se boril, osvojil pa sem tretje mesto.”

Nizozemska ekipa Visma – Lease a bike, za katero kolesari Tratnik, je močno oslabljena. Trije kolesarji so namreč že zapustili Giro (Christophe Laporte, Robert Gesink, Olav Kooij), ostaja jih še pet. “Tudi s petimi se naša ekipa bori, moramo izkoriščati svoje priložnosti. Želimo le dirkati in se zabavati,” je zaključil 34-letni Idrijčan.

Vodilni v skupnem seštevku Tadej Pogačar tokrat ni imel težav z branjenjem rožnate majice. V cilj je prikolesaril skupaj z največjimi tekmeci in zadržal dve minuti in 40 sekund prednosti pred Kolumbijcem Danielom Martinezom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!