Prepričan, da ima vse, kar imajo Pogačar, Jonas in Remco

Kolesarstvo 6. Nov 202314:42 1 komentar
Egan Bernal
Pogačar, Roglič in Bernal na dirki po Franciji 2020. Foto: Profimedia

Po selitvi Primoža Rogliča v novo moštvo, ki naj bi mu omogočilo napad na rumeno majico dirke po Franciji, je sezona 2024 postala še težje pričakovana. Pričakuje se spopad težkokategornikov, ki se mu želi pridružiti tudi Kolumbijec Egan Bernal.

Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard in Primož Roglič bodo najverjetneje trije največji favoriti za zmago na francoski pentlji v naslednji sezoni. Morda bi se jim lahko pridružil še Remco Evenepoel, a Belgijec naj bi trenutno favoriziral vrnitev na dirko po Italiji in olimpijske igre.

Brez dvoma je omenjena četverica, ki ji lahko prištejemo še super-pomočnika Seppa Kussa in jo razširimo na peterico, trenutno za razred pred vsemi ostalimi v boju za skupno razvrstitev na tritedenskih dirkah.

Se jim bo v obračunavanju na cestah širom Evrope priključil še Egan Bernal, nekdanji zmagovalec dirke po Franciji, ki je po hudi nesreči zadnji dve sezoni izginil s kolesarskega zemljevida? Kolumbijec je vsekakor prepričan, da še ni rekel zadnje, saj meni, da med seboj in Pogačarjem, Remcom in Vingegaardom ne vidi razlik.

“Resnično so konkurenčni. Želijo zmagati na vsaki dirki. So v dobri formi, za to pa potrebuješ dobro in trdo delati. Trudim se po svojih najboljših močeh, da bi dosegel najvišjo možno raven. Ne verjamem, da imajo oni nekaj, česar jaz nimam, ali da imam jaz nekaj, česar oni nimajo. Vsi šampioni imajo takšno mentaliteto,” je za Cycling News dejal Bernal.

Egan Bernal
Egan Bernal, zadnji Ineosov zmagovalec na eni izmed tritedenskih dirk. Foto: Profimedia

Vesel, da je živ

Bernal je z Ineosom nekoliko presenetljivo Tour osvojil leta 2019, ko je štel komaj 22 let. V naslednjih sezonah se ni uspel zoperstaviti slovenskemu zvezdniku s Klanca pri Komendi, nato je njegovo kariero zaustavila huda poškodba, ki se mu je pripetila januarja 2022, ko je silovito trčil v zadek avtobusa.

“To, kako sem preživel to nesrečo, ni normalno, zato sem predvsem vesel, da sem živ. V kolesarstvu vedno razmišljamo o tem, da smo številka ena in o dirki po Franciji. Tako sem tudi jaz razmišljal pred nesrečo. Toda ko se zaveš, da si le normalna oseba in lahko tudi umreš ter doživiš, da se v postelji ne moreš premakniti, imel sem srečo,” se je na grozljivo nesrečo ozrl Kolumbijec.

Za vrnitev med najboljše bo moral močno popraviti formo. Letos je vozil tako na Touru kot Vuelti. V Pariz je prikolesaril na skupno 36. mesto v razvrstitvi, v Madrid je bil še dlje od vrha, ki ga je zasedla Jumbo-Visma, zasedel je 55. mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje