Sezona končana, prihodnost pri Jumbu pa ni vprašljiva

Kolesarstvo 27. Sep 202211:38 0 komentarjev
Primož Roglič. Foto: Guliverimage

Primož Roglič je bil v zadnjem obdobju osrednja figura številnih govoric glede njegove bližnje in daljne kolesarske prihodnosti. Odgovori so jasni: v letu 2022 ne bo več dirkal, v prihajajoči sezoni pa bo še naprej nosil črno-rumen dres.

Primoža Rogliča se je v letošnji sezoni znova držala smola. Tako na Touru kot na Vuelti je zaradi padcev predčasno končal preizkušnji, okoli prihodnosti 32-letnika pa se pojavlja vse več vprašajev.

Vprašanje, na katero smo že dobili odgovor, je, ali bomo Rogliča v letošnji sezoni še videli na kolesu. Na 16. etapi Dirke po Španiji je napadel in bil v dobrem položaju, da vodilnemu Remcu Evenepoelu ukrade nekaj sekund, a nato se je tik pred ciljem znašel na tleh. Bolečine so bile za nadaljevanje dirke prehude.

Njegova sezona je že končana, so zapisali tudi na uradni strani Jumbo-Visme. Izpustil je svetovno prvenstvo v Avstraliji, ne bo ga tudi na prihajajočih jesenskih klasikah (z vrhuncem Dirko po Lombardiji).

Veliko večje vprašanje pa je, če je pri ekipi Jumbo-Visma v naslednji sezoni sploh še prostor za slovenskega šampiona. Z zmago na Touru je mesto kapetana na Dirki po Franciji prihodnje leto oddano Dancu Jonasu Vingegaardu. Tudi za Rogliča je rumena majica v Franciji prvi (in edini) cilj, zato se je špekuliralo, da bi jo lahko napadel v barvah katere druge ekipe.

A po poročanju nekaterih medijev, med drugim spletnega časnika cyclingupdodate.com, bo Kisovčan tudi v prihodnji sezoni oblekel dres nizozemske ekipe. Pogodbo z rumeno-črnimi ima sicer sklenjeno do konca leta 2025. Govorilo se je predvsem, da naj bi bil v pogovorih s francoskim moštvom Groupama FDJ, a govorice so hitro zamrle.

Rogliča zdaj čaka daljši počitek, tako fizični kot tudi mentalni. V njegovih nastopih bomo lahko spet uživali šele čez več kot tri mesece.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!