Ko sreča obrne hrbet: nekdanji zmagovalec Toura spet na tleh

Kolesarstvo 27. Sep 20227:50 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Kalvarija Britanca Chrisa Frooma se nadaljuje. Po sezonah, polnih poškodb, jo je tokrat skupil v Monaku, kjer ga je z vrati svojega avtomobila zbil neprevidni voznik.

Chris Froome si je pri tem poškodoval komolec. Kako resna je poškodba, še ni znano, veliko vprašanje pa je, če bo letos sploh še sedel na kolo.

“Včeraj sem šel na lepo nedeljsko vožnjo. Super vreme in izjemen razgled. Tik preden bi prišel domov, 500 metrov od mojih vhodnih vrat, pa sem doživel nesrečo,” je na družbenih omrežjih povedal štirikratni zmagovalec Toura. “Nekdo je odprl vrata ravno ko sem se zapeljal mimo avtomobila. Poletel sem preko njih.”

Froome po Dirki po Dofineji leta 2019 ne najde prave forme. Takrat jo je hudo skupil na ogledu trase za kronometer. Uspehi preteklih let so zdaj daleč.

Za 37-letnika, ki je kazal znake napredka na Dirki po Franciji, kjer je na težki etapi z vzponom na Alpe d’Huez končal na tretjem mestu, je še ena turbulentna sezona, ki mu jo je na Touru zagodel tudi Covid-19. Član Israel-Premier Techa ima sicer z ekipo sklenjeno dolgoletno pogodbo.