Primož Roglič iz predsedniške palače lačen in žejen

Kolesarstvo 10. Okt 202211:55 2 komentarja
Foto: Profimedia

Aktualni olimpijski prvak v kronometru Primož Roglič je v predsedniški palači iz rok predsednika države Boruta Pahorja prejel posebno odlikovanje - zlati red za zasluge zaradi izjemnih športnih dosežkov, uveljavljanja Slovenije na svetovnem športnem prizorišču in navdiha, ki ga s svojim značajem vliva ljudem. Zasavec se je ob tem zahvalil za podporo najbližjim, nagrade pa se pretirano ni mogel veseliti, saj ga je že opoldne čakala operacija rame v ljubljanskem kliničnem centru.

“Red je red, zlati red pa je veliko več. Če sem ga prejel zaradi tega, ker sem navdih ljudem, moram reči, da je vsak posameznik lahko navdih meni. In zaradi tega eden drugega potiskamo naprej in se podpiramo. Uspehi niso samo moji uspehi, ampak so uspehi moje celotne družine, ki je zanje zagotovo potrebna. Moje trpljenje je tudi njihovo trpljenje, in kot sem že dejal, potiskamo drug drugega naprej. Slovenske barve in navijaška strast, tudi predsednikova, dajeta dodatne moči, ko so noge težke. Hvala za to priznanje in čast, kar mi daje dodatno prestavo,” je ob izročitvi priznanja iz rok predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja dejal Primož Roglič.

Na slovesnosti so ga v prvih vrstah spremljali žena Lora Klinc Roglič in njun sin lev, pa tudi starša Anita in Polde Roglič. Poseben dan za slovenski šport so med drugim obeležili tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, predsednik Kolesarske zveze Slovenije Pavel Marđonović in enako kot Roglič olimpijski prvak iz Tokia 2021 kanuist Benjamin Savšek.

“Veselje, sreča, ponos,” je o občutkih ob nagradi predstavnikom medijev dejal 32-letni Kisovčan in nadaljeval: “Včasih se za trenutek izgubi fokus in se postavi vprašanje, zakaj. Ko sem poslušal opis svojih dosežkov, sem se vprašal, če sem to res jaz. Neverjetno, izjemno sem ponosen. Kot sem dejal že na odru, je red red, zlati red pa je veliko več. Prejel sem ga za navdih, ob tem pa je vsak od nas lahko navdih. To nas rine naprej.”

Zanj je bil to zagotovo lepši del današnjega dne, saj je imel že ob poldne termin v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer ga čaka operacija večkrat izpahnjene rame, na katero je moral priti tešč. “Sem lačen in žejen,” je v smehu dejal Roglič v kratki izjavi za sedmo silo.

Po posegu ga čaka nekajmesečna rehabilitacija, po kateri se želi v prihodnji sezoni zagotovo vrniti še močnejši.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje