Primoža Rogliča ‘udarilo’ spoznanje, da ni več najmlajši

Kolesarstvo 22. Feb 202414:26 1 komentar
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Odštevanje pred debijem Primoža Rogliča v dresu Bore Hansgrohe se nadaljuje. Prvič ga bomo v zelenih barvah videli prihodnjo nedeljo na dirki Pariz-Nica. Zasavec pa k neučakanosti priliva olje na ogenj z intervjuji v zadnjem času, tokrat je spregovoril za Eurosport.

Kmalu bo minilo pet mesecev, odkar je Primož Roglič uradno podpisal pogodbo z Boro Hansgrohe. A ker je to storil ob koncu sezone, na njegovo prvo dirko v dresu nove ekipe še vedno čakamo. Dočakali jo bomo prihodnjo nedeljo, 3. marca, ko bo začel z osemdnevno preizkušnjo od Pariza do Nice in skušal ponoviti uspeh iz leta 2022, ko je na dirki proti soncu osvojil skupni seštevek.

V nestrpnem odštevanju pa je Zasavec zelo zaželen sogovornik v različnih medijih. Če je pred kratkim za L’Equipe spregovoril o odločitvi Tadeja Pogačarja za nastop na dvojčku Giro-Tour, je za Eurosport še enkrat pojasnil svojo odločitev za slovo od Jumbo-Visme. Ni šlo za trenutek, poteza je v njegovi glavi zorela dalj časa.

“O tem sem razmišljal kar nekaj časa, vsaj eno leto. Na koncu je celotna situacija pripeljala do odhoda. Bilo je enostavno reči ’to je to’, tako z moje strani kot s strani ekipe. Skupaj smo dosegli neverjetne stvari, na kar sem izjemno ponosen. A čas je bil za nov izziv. Star sem 34 let in ne 24. Stvari se morajo premikati, to me ohranja srečnega. Zato res pozdravljam ta korak, končni rezultat pa bo povedal, kako uspešen je bil,” je bil zgovoren Kisovčan.

Pri Bori ga je najbolj prepričalo podobno razmišljanje. “Veliko novih ljudi, povsem novo okolje. Novi cilji in novi izzivi. A hitro sem videl, da sledimo isto poti proti uspehu, zato bomo poskušali postati najboljša ekipa. Imamo močne kolesarje, dvigujemo se. Nisem prišel le z željo po svojih uspehih, temveč ker želim voditi to zasedbo. Nekaj več si želim za vse okoli sebe, upam, da jih lahko kaj naučim in naredim boljše,” je še dodal slovenski zvezdnik.

Tadej Pogačar bo sezono začel še dan prej kot starejši rojak, prvič se bo na startu dirke pojavil prihodnjo soboto preizkušnji Strade Bianche.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje