Remco Evenepoel z novim in jasnim namigom

Kolesarstvo 21. Nov 202314:04 0 komentarjev
Remco Evenepoel
Foto: Profimedia

V cestnem kolesarstvu velja sezona 2024 za eno najtežje pričakovanih. Primož Roglič je menjal moštvo, Jonas Vingegaard in Tadej Pogačar postajata zgodovinska rivala, na sporedu bosta tako svetovno prvenstvo kot olimpijske igre, Remco Evenepoel pa še naprej namiguje, da bi se lahko zgornji trojici pridružil na največjem odru.

Špekulacij o sestavi koledarjev se bomo v naslednjih tednih in mesecih še naposlušali. Trenutno seveda za nikogar s 100-odstotno gotovostjo ne moremo trditi, kje bo nastopil. Za večino najboljših sicer vendarle lahko precej varno predvidevamo.

Večina je že pričela s pripravami na novo sezono, med njimi tudi Remco Evenepoel. Prav izbira dirk s strani Belgijca je med najboljšimi morda še največja uganka, a zadnje tedne iz vrst moštva Soudal Quick-Step prihaja vse več potrditev, da bomo na Touru 2024 doživel spopad velike četverice: Vingegaard, Pogačar, Roglič in Evenepoel.

Remco Evenepoel strava
Foto: zajem zaslona (Strava)

“Na poti do velike pentlje,” (francosko, op.a.: En route vers La Grande Boucle) je ob objavi na Stravi ob začetku treningov zapisal belgijski zvezdnik. Nekoliko južno od Valencie je odpeljal dobrih sto kilometrov. Dodal je še italijansko in francosko zastavo. Jasno je, da se bo francoska pentlja prihodnje leto začela v Italiji, kjer bodo na sporedu prve tri etape. Remco je znova, čeprav med vrsticami, sporočil svoj glavni cilj prihajajoče sezone.

23-letni Belgijec je sicer pred kratkim celo dejal, da razmišlja od nastopu na dveh Grand Tourih, na dirki po Italiji in dirki po Franciji, a je šef moštva Patrick Lefevere praktično že zavrnil to možnost in zatrdil, da je napočil čas, ko se mora njegov varovanec osredotočiti na Tour.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!