Roglič (za zdaj) še ne želi rožnate majice

Kolesarstvo 19. Maj 202320:09 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Tudi v Crans Montani nismo dočakali bitke med favoriti za končno zmago. V 13. etapi dirke po Italiji, ki si jo bomo zapomnili po drastičnem skrajšanju na manj kot 75 kilometrov, ko so odpovedali vzpon na Gran San Bernardo in ostali le pri zadnjih dveh vzponih, je vsa pozornost in etapna zmaga pripadla ubežnikom.

Primož Roglič, kapetan Jumbo Visme, za Geraintom Thomasom še naprej zaostaja le dve sekundi in očitno ni videl prednosti v napadu na rožnato majico. To bi pomenilo izgubo določene energije, predvsem pa bi z rožnato majico njegova ekipa prevzela breme nadzorovanja dirke

“Nekaj kilometrov, a intenzivnih. Skrajšanje etape je bila pravilna odločitev, je pa seveda drugače prevoziti 74 kilometrov namesto 200. Zame je bilo danes pomembno, da ne izgubim sekund, moje stanje se iz dneva v dan izboljšuje. Ostati moram osredotočen,” je po etapi povedal Roglič.

Thomas: Roglič mi z veseljem dovoli, da še nekaj dni nosim rožnato majico

Geraint Thomas je po mirnem dnevu med favoriti, ki ni spremenil praktično ničesar v skupni razvrstitvi, priznal, da bo njegov veliki tekmec Roglič zadovoljen, če bo prav Valižan še nekaj dni nosil majico vodilnega.

“Zaradi vetra na koncu je bilo težko napadati. Pričakoval sem nekaj močnih napadov, a mislim, da mi je Primož Roglič z veseljem prepustil rožnato majico še nekaj dni. Zato so nam pustili, da nadzorujemo dirko in počakamo na naslednji teden, takšen občutek imam,” je v cilju v Crans Montani dejal Thomas.

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!