Roglič ni pomislil, da se ne bi udeležil prvenstva

Kolesarstvo 25. Sep. 202111:13
Delite:
Roglič na lanskem svetovnem prvenstvu. Foto: guliverimage

Za Primožem Rogličem je dolga kolesarska sezona, ki pa je še ni konec. Po osvojeni Dirki po Španiji se na sceno vrača na svetovnem prvenstvu v Flandriji.

Primož Roglič je pred tremi tedni še tretjič zapored osvojil špansko Vuelto. Po nekaj počitka se vrača na kolo. Po dolgi sezoni ni pomislil, da se svetovnega prvenstva ne bi udeležil: “Svetovno prvenstvo je vedno nek nov izziv. Velikokrat sem že nastopil. Vedno se poraja vprašanje “zakaj pa ne”? Imamo izjemno močno ekipo, v kateri lahko vsi damo svoj maksimum. Želel sem si biti del tega,” je pred jutrišnjo cestno preizkušnjo povedal olimpijski prvak v kronometru, ki pa vožnje na čas v Flandriji ni vozil.

Primož Roglič po zmagi na Vuelti. Foto: guliverimage

Slovenija na svetovno prvenstvo prihaja v izjemno močni zasedbi. Poleg Rogliča bodo na cestni dirki vsi najboljši: Tadej Pogačar, Matej Mohorič, Jan Tratnik, Jan Polanc in Luka Mezgec. Ekipo zaokrožujeta David Per in Domen Novak. Roglič vseeno ostaja previden: “Imena na papirju so eno, realnost dirke je drugo. Nič ne bi rad govoril in pričakoval, saj bo dirka tista, ki bo odločala. Na nas je, da damo svoj maksimum in poskušamo iztržiti največ.”

Po Vuelti počival in treniral

Trasa letošnjega svetovnega prvenstva Rogliču ni najbolj pisana na kožo. “Nismo še razglabljali o podrobnosti proge in o taktikah. Vedno je zahtevno. Po 250 kilometrih je vsaka stvar zelo težka. Potrebno bo ostati zbran in fokusiran. Poizkušal bom biti v pomoč ekipi,” pravi Roglič, ki je lansko prvenstvo zaključil na šestem mestu.

Takrat je imel počitka manj kot letos. SP je bilo na sporedu le teden po Vuelti. “Bomo videli, kako se bom počutil. Zagotovo je boljše več počitka. Lani sem počival le en teden, letos malo več. A nimam velikih pričakovanj,” pravi Roglič, o preteklih tednih pa dodaja: “Zadnja dva tedna sta bila super. Smo uživali, proslavljali. Nato sem že nazaj treniral in se pripravljal na zaključek sezone.”

Pa Roglič računa še na en vrhunec sezone? “Bomo videli. Vedno si želiš več in več, biti boljši in boljši. Sam si sigurno želim dosegati dobre rezultate, nisem pa obremenjen s tem.”

Komentari

Vaš komentar