Roglič pred očmi princa Alberta ugnal Pogačarja

Kolesarstvo 29. Nov 20219:09 > 9:46 7 komentarjev
Rivalstvo, ki je razdelilo Slovenijo. Tadej Pogačar in Primož Roglič. Foto: Guliverimage

Slovenska zvezdnika kolesarstva Primož Roglič in Tadej Pogačar sta se v nedeljo udeležila krstnega ekshibicijskega kriterija Beking v kneževini Monako, kjer sta se pred očmi princa Alberta oba uvrstila na zmagovalni oder. Slavil je Roglič, med oba Slovenca se je uvrstil še Sonny Colbrelli. Gre za promocijsko dirko in seveda ne šteje v koledar Mednarodne kolesarske zveze.

Na cestah, ki vsako leto gostijo tudi dirkalnike formule ena, so kolesarji na novem kriteriju vozili prvič. Gre za dogodek, ki je posvečen otrokom, trajnostnemu razvoju in varnosti na cestah.

Že pred startom je princ Albert segel v roko Tadeju Pogačarju in mu čestital za izjemno sezono, poroča La Gazzetta dello sport. Dvakratnemu zmagovalcu Dirke po Franciji je v kneževini družbo delala smetana kolesarstva, poleg Primoža Rogliča so bili namreč na startu tudi Chris Froome, Matteo Trentin in Peter Sagan.

Na dirki je sodelovalo 12 ekip, ki so bile sestavljene iz dveh profesionalcev, ambasadorja in dveh amaterjev. Kolesarji so prevozili 40 krogov v dolžini 1,3 kilometra. Glavni namen prve izvedbe je bilo zbiranje sredstev za fundaciji Carlene de Monaco in Michele Scarponi.

“Čudovit dogodek, lepo je, da smo se zbrali v ta namen. To je bila moja zadnja dirka sezone, ki je imela vzpone in padce, zdaj se počasi že pripravljam na naslednjo,” je po dirki povedal 32-letni Roglič, ki je skupaj z devet let mlajšim sonarodnjakom tudi kandidat za slovenskega športnika leta.

Pogačar obiskal Pepa

Pogačar, ki je tokrat končal na 3. mestu, je bil prejšnji teden prejemnik zlatega kolesa, ki se podeljuje najboljšemu kolesarju sezone. Hkrati je obiskal tudi Manchester, kjer je bil gost sinjemodrega kluba na tekmi Lige prvakov proti PSG-ju. City je obiskal tudi na treningu in Pepu Guardioli podelil svoj dres.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje