Roglič prekinil dolg tekmovalni post, Italijan razred zase

Kolesarstvo 6. Mar 202316:56 > 17:18 0 komentarjev
Primož Roglič začel sezono; FOTO: Profimedia

Kolesarji so se danes merili na prvi etapi sedemdnevne dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. Na uvodnem, ravninskem kronometru v Lido di Camaiore v dežnem vremenu se je tekmovalno na kolo po točno pol leta vrnil Primož Roglič. Kolesar Jumbo-Visme je 11,5 kilometra dolgo vožnjo na čas odpeljal solidno in zasedel dvanajsto mesto.

Čeprav je Primož Roglič še pred dobrima dvema tednoma zatrjeval, da se bo pred dirko po Italiji (6. – 28. maj) tekmovalno preizkusil le na dirki po Kataloniji, ki bo na sporedu od 20. do 26. marca, so pri Jumbo Vismi spremenili načrte. Roglič je sezono 2023, pred katero je prestal operacijo rame in zaradi okrevanja izgubil vsaj dva meseca na kolesu, vrnil na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja.

33-letni Kisovčan je po polletnem premoru od tekmovanj že opravil s prvo etapo, 11,5 kilometra dolgim kronometrom v Lido di Camaiorem. Na kratkem prologu, ki ga je močil dež, je v cilj prišel z drugim najboljšim časom, potem pa ga je prehitelo še deset tekmovalcev.

Zmage se je razveselil domačin Filippo Ganna (INEOS Grenadiers), ki je drugo uvrščenega nemškega kolesarja moštva Bora-Hansgrohe Lennarda Kämno prehitel za skoraj pol minute (+0,28). Roglič je za Ganno zaostal 49 sekund, tretje mesto je zasedel Američan, Magnus Sheffield (INEOS Grenadiers) z 32 sekundami zaostanka.

Luka Mezgec je z zaostankom minute in pol pristal na 76. mestu.

Results powered by FirstCycling.com

Dirka, na kateri je slovenski šampion leta 2019 slavil skupno zmago, se jutri nadaljuje z razgibano, 210-kilometrsko etapo od Camaioreja do Follonice, na kateri pa spopada kapetanov za končno zmago ne gre pričakovati.

Profil 2. etape:

Od Tirenskega do Jadranskega morja 2023, 2. etapa. Foto: organizator

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!