Rogličev kolega ima težave, a naj bi bil nared za Tour

Kolesarstvo 23. Jun 202214:44 > 20:25 0 komentarjev
Foto: Jerome Wassenaar/Jumbo-Visma Media

Pri nizozemski ekipi Jumbo-Visma so sporočili, da bo eden od njihovih glavnih zvezdnikov in kandidat za osvojitev zelene majice na prihajajočem Touru Wout van Aert, izpustil belgijsko državno prvenstvo v nedeljo v Middelkerkeju. Branilcu naslova težave povzroča koleno.

Jumbo-Visma, skupaj s Primožem Rogličem in Jonasom Vingegaardom ena od glavnih favoritinj za končno slavje na letošnji Dirki po Franciji, je že v torek objavila startno listo osmerico kolesarjev, na katere bo računala od 1. do 24. julija.

Med njimi se je znašel tudi belgijski državni prvak Wout van Aert, ki bo tam lovil zeleno majico za najboljšega kolesarja po točkah. Še pred tem bi moral eden najbolj vsestranskih kolesarjev v karavani v nedeljo braniti naslov v državnem prvenstvu, a mu bodo manjše težave s kolenom to očitno preprečile.

Na višinskih pripravah v Tignesu, kjer čebele že tradicionalno preživljajo zadnje dni pred tritedenskimi dirkami, je namreč s kolenom zadel v krmilo kolesa, to pa mu ob poganjanju pedal povzroča bolečine. Zato se je Belgijec odločil, da domačo cestno preizkušnjo izpusti.

“Velika škoda, da ne morem braniti majice državnega prvaka. Ob normalnih pogojih ne bi nikoli izpustil domačega prvenstva. Izpustiti sem moral tudi kronometer, saj se v natrpanem urniku enostavno ni izšlo. A to je najpametnejša odločitev, glede na to, da se Tour začne že naslednji petek in nočem ogroziti tamkajšnjega nastopa,” je še dejal 27-letnik.

Evenepoel izkoristil 0dsotnosti Van Aerta

Kolesarski zvezdnik Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) je postal belgijski državni prvak v vožnji na čas. Za 37. sekund je ugnal najbližjega zasledovalca, sicer moštvenega kolega Yvesa Lampaertsa, 1:34 minute je zaostal tretji Victor Campenaerts (Lotto Soudal). Evenepoel je izkoristil odsotnost poškodovanega Wouta Van Aerta (Jumbo-Visma).