Znani Rogličevi soborci v lovu na rumeno majico

Kolesarstvo 21. Jun 202211:37 > 11:48
Foto: Guliverimage

Pri ekipi Primoža Rogliča so objavili seznam osmerice kolesarjev, ki bodo od 1. do 24. julija zastopali barve Jumbo-Visme na Dirki po Franciji. Poleg Slovenca bodo nastopili še Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Tiesj Benoot in Nathan Van Hooydonck.

Deset dni pred začetkom najbolj prestižne kolesarske dirke na svetu so osmerico kolesarjev, ki se bo 1. julija pojavila na startu v Kobenhavnu, predstavili pri Jumbo Vismi. Nizozemci bodo lov na rumeno majico pričakovano začeli s Slovencem Primožem Rogličem in Dancem Jonasom Vingegaardom, zeleni dres za najboljšega po točkah na sprintih pa bo skušal osvojiti Nizozemec Wout van Aert.

Trojica je bila za Grand Depart Toura potrjena že dlje časa, zdaj pa je jasno tudi, katerih pet kolesarjev jim bo pomagalo pri uresničitvi visokoletečih ciljev. V gorskih etapah bosta pomembna pomočnika Sepp Kuss in Steven Kruijswijk, v ravninskih delih trase pa bodo pomembno vlogo imeli še Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck in Christophe Laporte.

Nekoliko presenetljivo je, da ‘čebele’ v Francijo potujejo brez Rohana Dennisa, v ekipi pa ni niti Mike Teunissena in Chrisa Harperja, ki sta bila prav tako v ožjem izboru.

“Na dirko potujemo z več ambicijami, zato smo izbrali kolesarje, ki so najboljši na različnih terenih. Naša kapetana moramo varno popeljati skozi hektični prvi teden, nato pa v nadaljevanju otežiti delo glavnim favoritom v gorah. Tudi Wout bo dobil dovolj podpore v lovu na etapne zmage in zeleno majico. Ekipa je dobro pripravljena in sposobna napasti najvišje ambicije,” je ob objavi imen osmerice dejal športni direktor Jumbo Visme Merijn Zeeman.