Rogličev sotekmovalec po prometni nesreči v bolnišnici

Kolesarstvo 12. Sep 202319:55 > 19:58 0 komentarjev
Nathan Van Hooydonck
Foto: Guliverimage

Kolesar Jumbo-Visme Nathan Van Hooydonck ni več v življenjski nevarnosti, potem ko so ga po prometni nesreči v torek zjutraj odpeljali v bolnišnico.

Po poročanju belgijskih medijev je 27-letnik čakal na križišču v kraju Kalhmthout severno od Antwerpna, na sovoznikovem sedežu pa je sedela njegova noseča žena. Med čakanjem v križišču naj bi mu postalo slabo, zaradi česar je nenamerno pospešil.

Posledično je trčil v pet drugih vozil na drugi strani križišča. Po informacijah nizozemske ekipe naj ne bi utrpel hujših poškodb.

Van Hooydoncka so na kraju dogodka oživljali, nato pa so ga skupaj z ženo odpeljali v bolnišnico v Antwerpnu.

“Avto z dvema potnikoma je čakal na semaforju v križišču Dorpsstraat in Kapelsesteenweg,” je po poročanju časnika Het Nieuwsblad povedal Patrick De Smedt, tiskovni predstavnik policije.

“Voznika so na kraju oživljali in ga v življenjsko ogroženem stanju odpeljali v bolnišnico. Njegova noseča žena, ki je sedela poleg njega, ni bila poškodovana, vendar je bila prav tako odpeljana v bolnišnico na pregled.”

Po poročanju so še tri osebe v drugih avtomobilih, udeleženih v nesreči – med njimi je bil tudi majhen otrok – utrpele lažje poškodbe.

Nove informacije o stanju

Po 16. etapi dirke po Španiji je več kolesarjev Jumbo-Visma sporočilo dobre novice o stanju Nathana Van Hooydoncka. “Ob vznožju zadnjega vzpona smo slišali, da je Nathan spet buden in da se počuti precej dobro,” je povedal madžarski prvak Attila Valter.

Jonas Vingegaard, ki je slavil etapno zmago in jo posvetil Van Hooydoncku, je prav tako sporočil najnovejše informacije. “Na srečo so novice o njem boljše, o njegovem stanju. To je veliko olajšanje zame in za ekipo. Upam, da bo kmalu okreval,” je povedal Danec.

Belgijec je pomemben člen ekipe Jumbo-Visme. Foto: Jerome Wassenaar/Jumbo-Visma Media

“Ne moremo potrditi govoric, da je njegovo stanje kritično”

Jumbo-Visma je zgodaj popoldne objavila izjavo o Van Hooydoncku, v kateri je zapisala, da ne morejo potrditi govoric, da je trenutno v kritičnem stanju.

“Lahko potrdimo, da se je naš kolesar Nathan van Hooydonck danes med vožnjo svojega avtomobila slabo počutil, zaradi česar je bil udeležen v prometni nesreči,” je ekipa zapisala v izjavi, objavljeni na Twitterju.

“Nato je bil prepeljan v bolnišnico, kjer je deležen dobre zdravstvene oskrbe. Ne moremo potrditi govoric, da je njegovo stanje kritično. Opravljajo se nadaljnji zdravniški pregledi. Hvala vsem za sporočila Nathanu in ekipi.”

Ekipni športni direktor Grischa Niermann se je na dirki po Španiji pogovarjal z mediji.

Športni direktor ekipe je dejal, da nima veliko informacij poleg tistih, ki so jih objavili mediji. Povedal pa je, da je novica zelo prizadela kolesarje na Vuelti, in dodal, da je Van Hooydonck morda trenutno v umetni komi.

“Ne vem veliko več od tega, kar je bilo objavljeno v medijih. Vemo, da je imel nesrečo in da je v bolnišnici. Mislim, da je v umetni komi. Ne morem potrditi, ali je v smrtni nevarnosti ali ne,” je dejal Niermann.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!