Sanje o Touru se odmikajo na domačih tleh

Kolesarstvo 17. Jun 202320:37 0 komentarjev
Domen Novak
Domen Novak danes ni začel letošnje dirke po Andaluziji. Foto: Aleš Fevžer

Domen Novak, ki je pred letošnjo dirko po Sloveniji napovedal boj za zmago, je daleč od vrha na slovenski pentlji. 

Domen Novak na letošnji dirki po Sloveniji ni pravi. Lani je v generalni razvrstitvi na tretjem mestu zaostal le za dvojico ekipe UAE Team Emirates Tadejem Pogačarjem in Rafalom Majko. Pred letošnjo sezono se je pridružil moštvu iz Združenih arabskih emiratov, na domači dirki pa ga noge ne ubogajo.

“Ko smo šli že prvič na vzpon na Kolovrat, sem čutil, da imam krče. V drugo sem imel še večje težave. Dal sem vse od sebe,” je povedal Novak, ki je etapo končal kot 27. Pred dirko je napadal skupno zmago, a v generalni razvrstitvi je uvrščen na 26. mesto.

Priznal je, da pripravljenost ni takšna kot si jo je želel: “Fantje, ki so prišli iz Gira, se počutijo dobro, tako kot sem se jaz lani. Izgleda, da mi manjka še kakšna dirka, da bi lahko bil konkurenčen.”

Več sreče kot pameti

Zdelo se je, da je ekipa UAE Team Emirates povsem narobe ocenila današnjo etapo in izbrala napačno taktiko. A na koncu se jim je po spletu okoliščin poklopilo, na peti etapi bodo tako napadali zeleno majico. Italijan Diego Ulissi namreč za vodilnim rojakom Filippom Zano (Jayco AlUla) zaostaja le za sekundo. “Diego Ulissi je bil danes dober. Prišel je iz Gira in obdržal dobro formo. Pokazal je, da je odličen. Jutri bomo napadali zeleno majico. Vedel sem, da se spredaj nekaj dogaja in da je Ulisi blizu majice. Zaostanek je le ena sekunda, jutri bo še vedno boj za majico,” je zaključil Novak.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!