Skrbi za Rogliča: Ga je Jonas premagal na svoj slab dan?

Kolesarstvo 29. Avg 20238:04 0 komentarjev
Jonas Vingegaard
Foto: Profimedia

Zaključek tretje etape dirke po Španiji je prinesel prvi neposredni dvoboj med favoriti za končno slavje. Smetano je v andorskem smučarskem središču Arinsal pobral branilec lanske rdeče majice Remco Evenepoel, ki je v zaključku strl tudi izjemno ekipno moč Jumbo Visme.

Jumbo Visma je bila z naskokom najboljša ekipa tretje etape dirke po Španiji. Ta je zaradi zahtevnega gorskega zaključka v Andori že pred začetkom obljubljala spopad glavnih favoritov za končni seštevek, in tega smo na koncu tudi dobili.

Ko je bilo bega konec, je kot prvi poskusil superpomočnik Primoža Rogliča in Jonasa Vingegaarda Sepp Kuss. Izjemni Američan si je želel testirati tekmece. “Takrat je bila skupina še kar velika, tako pa so morali rivali reagirati. Počutil sem se dovolj dobro, da nekaj poskusim, zakaj pa ne. Ni narobe, če kaj poskusim,” je dejal 28-letnik, ki se je na andorskih cestah počutil precej domače, saj tam veliko trenira. Kljub njegovemu napadu pa Jumbu ni uspelo priti do etapne zmage – v zaključku jo je dosegel Remco Evenepoel. “Vedeli smo, da bo močan po svetovnem prvenstvu. A tudi Jonas in Primož sta bila zraven,” je še dodal Kuss.

Kaj bi bilo na dober dan?

Še preden se je dirka povsem razplamtela, je ob načinu kolesarjenja izgledalo, kot da Vingegaard skupaj s Kussom pripravlja teren za napad Rogliča. Danec je bil namreč tisti, ki je lovil tempo takrat vodilnih kolesarjev UAE Emirates. A na koncu je zmagovalec Toura zaostal le za Evenepoelom, kmalu po prečkanju ciljne črte pa je izrekel besede, ki so lahko vsaj malo zaskrbele tudi slovenskega šampiona.

“Nisem imel ravno najboljšega dne. To je del kolesarstva, težko je imeti dan za dneh najboljše možne noge. Tudi zato lahko mirno živim s tem drugim mestom. Remco je zasluženo zmagal. Od sebe sem dal res vse, predvsem pa smo kot ekipa pokazali našo najboljšo plat,” je bil zadovoljen veliki rival Tadeja Pogačarja.

Danec za vodilnim Evenepoelom v skupnem seštevku zaostaja 31 sekund, še šest več pa je po zaslugi bonifikacij (na četrtem mestu jih je za las zgrešil) zadaj Roglič. Kot je razkril v izjavi za RTV Slovenija, je čutil bolečine nedeljskega padca. Upajmo, da čimprej minejo … Vsaj nekoliko lažje mu bo na današnji etapi od Andora la Velle do Tarragone, ki obeta sprinterski zaključek. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!