Slaba novica za Primoža Rogliča

Kolesarstvo 28. Avg 202212:26 1 komentar
Foto: Guliverimage

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je na dirki po Španiji pred deveto etapo ostal brez pomembnega pomočnika. Američan Sepp Kuss današnje, 9. etape preizkušnje ne bo začel zaradi vročine, je moštvo Jumbo-Visma sporočilo na družbenih omrežjih.

Kuss bi moral biti med v ekipi Jumbo-Visme med tistimi, ki bi v zahtevnih gorskih etapah najdlje ostal ob Rogliču, a je 27-letnik iz Duranga že po prvih osmih etapah zaostal za pričakovanji.

Obenem je zaradi covida-19 brez pomočnika in rojaka Pietra Serryja ostal tudi vodilni kolesar na dirki, Belgijec Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl). Dvaindvajsetletni Belgijec ima sicer v skupnem seštevku 28 sekund naskoka pred Špancem Enricom Masom ter 1:01 minute pred tretjeuvrščenim Rogličem.

Na Vuelti danes kolesarje čaka etapa od Villaviciose do Les Praeresa (171,4 km). Gre za razgibano traso z zahtevnim zaključnim vzponom, ki je dolg 3,9 km s povprečnim naklonom 12,9 %, vsebuje pa tudi nekaj odsekov, na katerih se cesta pokonci postavi pokonci, tudi z več kot 20 odstotki.

Profil spektakularne 9. etape dirke po Španiji: