Spopada velikanov razžalostil Rogličevega prijatelja (VIDEO)

Kolesarstvo 5. Feb 202316:26
Mathieu van der Poel Wout van Aert
Foto: Profimedia

Nizozemec Mathieu van der Poel je svetovni prvak v ciklokrosu. V sijajnem in pričakovanem dvoboju za naslov je po desetih krogih šele po sprintu v domačem Hoogerheideju ugnal Belgijca Wouta Van Aerta. Bronasto kolajno je z zaostankom 12 sekund osvojil še en Belgijec Eli Iserbyt.

Za van der Poela je to peti naslov prvaka, s čimer se je na večni lestvici na drugem mestu izenačil s Francozom Andrejem Dufraissem, Italijanom Renatom Longom in Švicarjem Albertom Zweiflom. Pred vsemi je s sedmimi naslovi Belgijec Erik De Vlaeminck.

Van der Poel in Van Aert, sotekmovalec Primoža Rogliča pri Jumbo Visma, sta se letos v svetovnem pokalu pomerila štirikrat in vselej zasedla prvi dve mesti. Trikrat je bil boljši Nizozemec. Tudi na domačem SP je van der Poel že v prvem krogu pospešil, razbil skupino, sledil pa mu je lahko le Van Aert.

Izjemen sprint Nizozemca:

Hitro je postalo jasno, da se bosta zvezdnika cestnega kolesarstva in ciklokrosa udarila za naslov. Po številnih napadih obeh tekmovalcev je odločitev padla šele ob koncu zadnjega od desetih krogov, ko je imel v sprintu v zadnjih nekaj 100 m več moči Nizozemec.

Naslova sicer ni branil Britanec Tom Pidcock, ki v tej sezoni na skupnih dirkah ni mogel kljubovati Nizozemcu in Belgijcu.

Dan prej so med žensko elito domačinke zabeležile trojno zmago. Najboljša je bila Fem van Empel, drugo mesto je pripadlo Puck Pieterse tretje pa Lucind Brand.

Komentari

Vaš komentar