Tadej Pogačar se je znova poigral s konkurenco

Kolesarstvo 11. Mar 202314:591 komentar
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar je zmagovalec 7. etape dirke Pariz - Nica, potem ko je imel najmočnejše noge na dolgem zaključnem vzponu. V zadnji kilometer se je skupaj pripeljala vodilna trojica v skupni razvrstitvi, ko je slovenski zvezdnik zlahka slavil v zaključnem sprintu in tako še okrepil prednost. V nedeljo je na sporedu še zadnja etapa.

Po odpadli 6. etapi, ki jo je v petek odpihnil veter, so se kolesarji na 7. etapo pognali še bolj spočiti. Ravno prav, saj jih je čakala zahtevna trasa in peklenski zaključek s 15,7 kilometra dolgim ciljnim vzponom na Col de la Couillole, s povprečnim naklonom 7,1 odstotka.

V duhu celotne dirke Pariz – Nica je največ dinamita v nogah ostalo Tadeju Pogačarju. Približno šest kilometrov pred ciljem se je prvič pognal v beg. Sprva mu ni nihče ni uspel slediti, tega konkurenti niti niso poskušali, a sta ga David Gaudu in Jonas Vingegaard, prva zasledovalca v seštevku, ujela na tempo.

2,3 kilometra pred ciljem je pospešil Gaudu, Pogačar se mu je prilepil za zadnje kolo, medtem ko je Danec sprva popustil, a pred zaključkom še ujel priključek. V zadnji kilometer so se pripeljali skupaj, prvi je skočil Vingegaard, a je Pogačar zlahka odgovoril in brez težav slavil etapno zmago!

Pogačar je po novi odlični predstavi povedal: “To je bil prvi res vroč dan letos in že od začetka smo šli na polno. Bilo je težko, vsi smo bili na pol mrtvi. To je bil ena najtežjih bitk za zmago.”

“Napadel sem mogoče malo prehitro, a spredaj nisem želel velike skupine kolesarjev. Na koncu se mi je vse izteklo tako, kot sem želel,” je dodal. “Jutri je še en težek dan, mislim, da najtežji na dirki. A mislim, da so mi jutrišnji vzponi bolj pisani na kožo.”

V nedeljo je na sporedu le še zadnja, 8. etapa, ki bo karavano popeljala po hribovitem terenu okoli Nice. Gre za gorsko etapo s petimi kategoriziranimi vzponi, prvi trije so druge in zadnja dva prve kategorije.

Izidi etape Nica – Col de la Couillole (143 km):

Results powered by FirstCycling.com

Komentari

Vaš komentar