Težavam Visme ni videti konca

Kolesarstvo 11. Maj 202411:38 1 komentar
Foto: Profimedia

Pred osmo etapo dirke po Italiji so iz ekipe Visma-Lease a Bike sporočili, da so po Robertu Gesinku ostali še brez drugega kolesarja.

Letošnji Giro se še zdaleč ne razpleta po željah nizozemskega moštva, ki se še naprej spopada s sezono poškodb. Po Robertu Gesinku je zdaj Visma-Lease a Bike ostala še brez Christopha Laporta, so sporočili v izjavi za javnost.

Evropski prvak je grdo padel na 5. etapi dirke po Italiji, a dva dneva še ostal na kolesu, vključno s petkovim kronometrom. Zdaj so se zaradi prevelikih bolečin odločili, da se Francoz poslovi od akcije pred 8. etapo, prvo gorsko.

“Žal moramo sporočiti, da Laporte danes ne bo startal. Ni si povsem opomogel po padcu na 5. etapi. Skupaj z ekipo smo se odločili, da se Christophe odpočije,” so zapisali Nizozemci.

Gesink se je poslovil že pred drugo etapo, Laporte pa je sicer 12. kolesar, ki je predčasno končal letošnjo italijansko pentljo. Kapetan Visme bi moral biti Wout van Aert, a bil zaradi poškodbe primoran izpustiti Giro.

V generalni razvrstitvi je od kolesarjev Visme najvišje Belgijec Cian Uijtdebroeks, ki pa na 7. mestu za vodilnim Tadejem Pogačarjem zaostaja že tri minute in 50 sekund.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje