Tadej Pogačar dobil tudi prvo pravo gorsko etapo

Kolesarstvo 11. Maj 202412:40 > 16:51 1 komentar
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar je zmagovalec osme etape na dirki po Italiji. Po včerajšnjem kronometru je bila danes na sporedu prva prava gorska etapa, ocenjena je bila s petimi zvezdicami, slovenski kolesarski as pa je na zaključnem vzponu v sprintu ugnal vse tekmece.

Osma etapa dirke po Italiji se je začela v kraju Spoleto in končala z vzponom na Prati di Tivo.

Na začetku dirke se je oblikovala velika ubežna skupina štirinajstih kolesarjev, vendar je ekipa UAE Team Emirates vseskozi nadzorovala pobeg.

Ubežniki so pod vznožje zaključnega vzpona prišli z vsega 40 sekundami prednosti pred skupino z rožnato majico. Štiri kilometre pred ciljem je bil ujet Valentin Paret-Peintre, zadnji ubežnik dneva.

V glavnini so skupaj ostali vsi favoriti v skupnem seštevku, prvi je napadel Antonio Tiberi dva kilometra pred ciljem, toda Pogačar je pokril vse napade. Slovenski kolesarski as je v zadnjih sto metrih etape pospešil, tekmeci pa niso našli odgovora. Drugi je bil Daniel Martinez (Bora-Hansgrohe), trejti pa Ben O’Connor (Decathlon-AG2R La Mondiale).

To je bila že tretja etapna zmaga za Pogačarja na letošnjem Giru, ki je tako še povečal prednost v skupnem seštevku. Ta sedaj znaša dve minuti in 40 sekund pred Kolumbijcem.

V nedeljo bo na sporedu sicer dolga, merila bo 214 kilometrov, a lažja etapa, nekaj krajših vzponov bo le ob koncu.

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

Dirka po Italiji, osma etapa

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje