Trenutek, ko je Pogačar obupal: “Konec je, mrtev sem” (VIDEO)

Kolesarstvo 19. Jul 202317:54 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Kraljevska etapa Dirke po Franciji z vzponom na Col de la Loze je končala sanje Tadeja Pogačarja, da tretjič v karieri osvoji najpomembnejšo kolesarsko dirko na svetu. Za slovenskim kolesarskim šampionom je dan trpljenja. Besede, ki jih je med zadnjim vzponom sporočil svojemu avtomobilu, pa povedo vse o tem, kako se trenutno počuti 24-letnik.

Kaj se dogaja s Tadejem Pogačarjem, smo se danes v en glas spraševali slovenski ljubitelji kolesarstva, ko je slovenski šampion omagal že kmalu po začetku vzpona na sloviti Col de la Loze in daleč od delov trase 17. etape, kjer smo pričakovali najbolj vroče boje za rumeno majico.

Kapetan UAE Emirates je popustil že petnajst kilometrov pred ciljem, na koncu pa je njegov zaostanek za zmagovalcem etape Felixom Gallom znašal 7 minuti in 37 sekund. Da je letošnja dirka po Franciji odločena, ne dvomi praktično nihče več. Jonas Vingegaard je namreč s četrtim mestom prednost pred še vedno drugim Pogačarjem v skupnem seštevku povečal na sedem minut in pol.

“Konec je, mrtev sem,” je svojemu avtu med zadnjim vzponom, ko je ostal v ozadju, sporočil Pogačar in kaj več ne gre dodati, mladenič iz Klanca pri Komendi.

Pri ekipi UAE Emirates so nato takoj prilagodili taktiko in Rafaela Majko poslali v pomoč Adamu Yatesu in njegovemu boju za zmagovalni oder Toura. Vsaj ta del se je Pogačarjevi ekipi posrečil, Britanec je namreč povečal prednost pred zasledovalci na 3. mestu skupnega seštevka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!