Pogačar: Vse je ostajalo v trebuhu, nič ni prišlo do nog

Kolesarstvo 19. Jul 202318:37 1 komentar
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

"To je bil eden najslabših dni v moji karieri. Moram se boriti. Mislil sem že, da bom izgubil stopničke v skupnem seštevku," je po 17. etapi, na kateri je zapadel v veliko krizo in v skupnem seštevku proti vodilnemu Jonasu Vingegaardu skoraj šest minut, dejal Tadej Pogačar. A za naslednje dni ostaja optimističen.

Želel si je dežja, obljubljal je napad na rumenega Jonasa Vingegaarda. Tadej Pogačar je bil po torkovem kronometru odločen, da na kraljevi etapi znova ’zakuha’ skupni seštevek dirke po Franciji. Toda zgodilo se je ravno obratno.

Prvi kolesar sveta je približno na polovici zadnjega vzpona na Col de la Loze izgubil stik z Vingegaardom in ostalimi v skupini z rumeno majico. Kaj se je zgodilo?

“Poizkušal sem, trudil sem se, a v mojih nogah ni ostalo nič več. Vse, kar sem pojedel, je ostajalo v mojem trebuhu, nič ni prišlo do nog. Na vznožju zadnjega klanca sem bil po treh urah in pol povsem prazen. Če ne bi imel tako zelo dobre podpore okoli sebe … Razmišljal sem tudi o izgubi zmagovalnih stopničk. Z Marcom (Solerjem, op. p.) sva se borila vse do ciljne črte. Res sem hvaležen vsem ekipnim kolegom, pa tudi navijačem,” je 24-letnik iz Klanca pri Komendi dejal v prvi izjavi po etapi.

Da danes ne bo njegov dan, se je pokazalo že v uvodu v etapo, ko se je znašel na tleh. Hitro je nadaljeval, v cilju pa je podvomil, da je bil padec kriv za njegove težave v zaključku. “Ne vem, ne boli me preveč. Morda je vse skupaj vplivalo na moje telo, a za mano enostavno ni dober dan.”

Hvaležen ekipi in navijačem

Priznal je, da se mu kaj takega še ni zgodilo. “Tudi na lanski etapi na Granon (ko je proti Vingegaardu izgubil skoraj tri minute, op. p.) sem bil precej boljši. To je bil eden najslabših dni v moji karieri na kolesu. Moram se boriti naprej. Na koncu mi je Marc pomagal, da sem šel do limita in do cilja.”

Čeprav so sanje o tretji zmagi na dirki po Franciji splavale po vodi, pa slovenski prvak ostaja optimističen. Pogleduje predvsem proti soboti in 20. etapi. “Upam, da pridem k sebi po takšnem dnevu. V soboto bode nove možnosti, če bom imel dobre noge. Ekipa je bila danes super močna. Morda lahko ciljamo na etapno zmago, skušali si bomo zagotoviti dvojne stopničke z Adamom Yatesom,” se ne predaja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje