Tudi Primož Roglič v prihodnje na arabski pogon?

Kolesarstvo 21. Jul 202311:05 1 komentar
Primož Roglič
Foto: Profimedia

V zadnjih dveh mesecih so vse bolj glasne govorice, da se bo kolesarski karavani z vrhunsko ekipo pridružila tudi Savdska Arabija. Tamkajšnji sklad PIF naj bi bil glavni interesent za prevzem ekipe Jumbo-Visma.

Pri Jumbo-Vismi Primoža Rogliča bo kmalu prišlo do sprememb. Pri Jumbu, enem glavnih sponzorjev nizozemske ekipe, so jasno povedali, da se bodo po sezoni 2024 umaknili iz športa. Zdaj naj bi bili na potezi Savdijci, ki s turistično organizacijo že sofinancirajo ekipo Jayco. Govoric vsaj doslej niso zanikali.

S tem se kolesarstvu obeta tretja ekipa z naftnimi milijoni z Arabskega polotoka, za vse tri pa tekmujejo slovenski kolesarji. Združeni arabski emirati podpirajo ekipo s Tadejem Pogačarjem, po nekaterih podatkih naj bi imel s 50 milijoni evrov večji proračun med poklicnimi ekipami le britanski Ineos.

Pri ekipi UAE še niso rekli zadnje, saj naj bi v svoje vrste vabili tudi Nizozemca Mathieuja van der Poela. Ponujajo mu letno plačo v višini šest milijonov evrov.

Močno ekipo ima tudi Bahrain Victorius z Matejem Mohoričem in Matevžem Govekarjem. 

O sponzorjih v kolesarskih ekipah smo pisali pred letošnjim Girom. Na Touru se je karavani pridružil še Lidl, ki je zdaj imenski sponzor moštva Lidl-Trek (pred tem se je ekipa imenovala Trek – Segafredo).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje