Urška Žigart z eno svojih najboljših uvrstitev

Kolesarstvo 18. Jun 202418:39 0 komentarjev
Urška Žigart
Foto: Profimedia

Slovenska kolesarka Urška Žigart (Liv AlUla Jayco) je na dirki po Švici v skupnem seštevku zasedla deveto mesto. To je ena njenih najboljših uvrstitev na preizkušnjah svetovne serije. Švicarsko pentljo je sicer prepričljivo dobila Nizozemka Demi Vollering (SD Worx-Protime).

Sedemindvajsetletna Urška Žigart je vse štiri etape razgibane dirke po Švici končala med najboljšimi 16. Prvi dan je zasedla deveto mesto, drugi dan je gorsko vožnjo na čas končala kot 14., najslabšo uvrstitev pa je zabeležila v ponedeljek, ko je bila 16.

V današnji zadnji etapi v okolici Champagna (127,5 km) je bila od samega začetka zelo aktivna. Na zahtevni gorski trasi je napadala in se tako rekoč ves čas vozila v ospredju. Najboljše na dirki so jo ujele 26 km pred ciljem, nato pa je etapo v prvi zasledovalni skupini sklenila na desetem mestu.

Ob koncu preizkušnje v Champagnu je bila na čelu četverica, največ moči pa je imela Vollering, ki je dobila tri od štirih etap. Danes je v sprintu ugnala drugouvrščeno Italijanko Eliso Longo Borghini (Lidl-Trek) in Avstralko Neve Bradbury (Canyon-SRAM).

V skupnem seštevku je imela Vollering na koncu 1:28 minute naskoka pred Bradbury in 1:30 pred Longo Borghini. Žigart je na devetem mestu zaostala natanko šest minut.

S tem je izbranka kolesarskega asa Tadeja Pogačarja dosegla svojo drugo najboljšo uvrstitev po Švici, potem ko je bila lani sedma in zabeležila uspeh kariere na dirkah svetovne serije.

Žigart v prihodnjih tednih z avstralsko-savdsko ekipo čakajo priprave na dirko po Italiji, ki se bo začela 7. julija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!