Van Vleutenova nova vodilna, Žigartova med najboljšimi

Kolesarstvo 30. Jul 202219:09 > 19:09 0 komentarjev
Urška Žigart. FOTO: Guliverimages.

Nizozemka Annemiek van Vleuten je prepričljivo dobila sedmo etapo dirke po Franciji. Na 127,1 kilometra dolgi preizkušnji med Selestatom in Le Marksteinom je rojakinjo Demi Vollering prehitela za 3:26 minute. Zelo dobro se je odrezala tudi Slovenka Urška Žigart z osmim mestom (+7:23).

Za 39-letno van Vleutenovo je bila to prva etapna zmaga na ženskem Touru, sicer pa skupno že 93. Tekmice je tokrat “zlomila” že na prvem od treh vzponov v etapi, približno 70 kilometrov pred ciljem in nato do konca praktično vozila sama. Nekaj časa ji je lahko sledila le Volleringova, a tudi ona na koncu krepko zaostala.

Tekmice za Volleringovo pa so si nabrale še večji zaostanek, tako je tretjeuvrščena Danka Cecilie Uttrup Ludwig ciljno črto prečkala 5:16 minute za zmagovalko. V skupni razvrstitvi ima zdaj van Vleutenova 3:14 minute prednosti pred Volleringovo in 4:33 pred Poljakinjo Katarzyno Niewiadoma.

Žigartova odlična osma

Žigartova, zaročenka slovenskega zvezdnika Tadeja Pogačarja, ki je z osmim mestom poskrbela za svojo najboljšo uvrstitev na velikih mednarodnih tekmah in tako zadovoljila ekipo BikeExchange – Jayco, s katero je v petek podaljšala sodelovanje za dve leti, je zdaj skupno 46. in ima 36:11 minute zaostanka.

Eugenia Bujak (UAE Team ADQ) je bila danes 109. s skoraj 38 minutami zaostanka, skupno pa je 99. (+1:05:42).

V nedeljo bo še 123 km dolga etapa z dvema vzponoma prve in enega druge težavnostne kategorije med krajema Lure in La Planche des Belles Filles.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!