Nizozemska zvezdnica z zmago še povečala prednost

Kolesarstvo 29. Jul 202218:11 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Nizozemka Marianne Vos (Jumbo Visma) je dosegla drugo etapno zmago na kolesarski dirki po Franciji. V skupni razvrstitvi je 35-letna Nizozemka na račun današnjih bonifikacij povečala prednost pred Italijanko Silvio Persico in Poljakinjo Katarzyno Niewiadoma, obe pred najbolj zahtevnim delom Toura zaostajata 30 sekund.

Drugo mesto je na današnji 128,6 km dolgi preizkušnji med krajema Saint-Die-des-Vosges in Rosheim osvojila Italijanka Marta Bastianelli (UAE Team ADQ), tretje pa Belgijka Lotte Kopecky (SD Worx).

Slovenka Urška Žigart (BikeExchange-Jayco) je danes zasedla 94. (+2:30), Eugenia Bujak (UAE Team ADQ) pa 107. mesto (+7:34). Bujakova je v generalni razvrstitvi na 87. (+28:59), Žigartova pa tik za njo (+30:03).

Konec tega tedna bosta na sporedu še zadnji dve gorski etapi. Pred kolesarsko karavano je v soboto 127 km dolga etapa s tremi vzponi prve težavnostne kategorije med krajema Selestat in Le Markstein, v nedeljo pa še 123 km dolga etapa z dvema vzponoma prve in enega druge težavnostne kategorije med krajema Lure in La Planche des Belles Filles.