Vlasov po mirni zadnji etapi tudi skupni zmagovalec

Kolesarstvo 6. Feb 202217:55 0 komentarjev
Vlasov je še lani nosil dres Astane, letos pa je

Ruski kolesar nemške ekipe Bora-hansgrohe Aleksandr Vlasov je zmagovalec petdnevne dirke po Valencii. V zadnji etapi, ki jo je odločil sprint, je prišel v cilj z glavnino in tako obdržal 32 sekund prednosti pred Belgijcem Remcom Evenepoelom. Še štiri sekunde več je znašal zaostanek tretjeuvrščenega Španca Carlosa Rodrigueza.

V le 92 kilometrov dolgi ravninski etapi, ki je imela pet neuspešnih ubežnikov, med katerimi je bil tudi Italijan Vinzenzo Nibali, je bil v zaključku najboljši Nizozemec Fabio Jakobsen (Quink Step), kar je bila njegova druga etapna zmaga na dirki in 27. v karieri. Drugo mesto je zasedel Italijan Elia Viviani, tretje pa Danec Alexander Kristoff. Slovenci tokrat niso bili povsem v ospredju, Jan Polanc in Matej Mohorič sta zasedla 32. oziroma 33. mesto.

Mohorič, kolesar Bahrain Victoriousa, je dirko končal na 11. mestu, za Vlasovom je zaostal dve minuti in 54 sekund, imel je enak čas kot desetouvrščeni Britanec Tao Geoghegan Hart. Jan Tratnik je dirko končal na 20. mestu (+4:51), Polanc pa je bil slabši.

Vlasov je vknjižil osmo zmago v profesionalni karieri in po Giru dell’Emilii drugo večdnevno.

Leta 2020 je to dirko dobil Tadej Pogačar, leta 2007 je bil na njej Tadej Valjavec drugi.