Z najbolj slovensko ekipo na Tour še dva Slovenca

Kolesarstvo 24. Jun 202215:21 0 komentarjev
Od četverice z Dirke po Sloveniji bosta na Touru nastopila dva. Foto: Tour of Slovenia/Sportida

Svoje karte pred 109. izvedbo Dirke po Franciji so razkrili tudi pri najbolj slovensko obarvani kolesarki ekipi v karavani. Športni direktor Bahrain Victoriousa bo na francoskih cestah iz moštvenega avtomobila računal na dva Slovenca – Mateja Mohoriča in Jana Tratnika.

Odločitev, da bo na Touru nastopal aktualni državni prvak v cestni dirki (naslov bo branil v nedeljo v Mariboru) Matej Mohorič, je bila pričakovana. Nekoliko več ugibanj pa je bilo glede nastopa novega/starega slovenskega prvaka v kronometru Jana Tratnika. Idrijec je nastopal že na letošnjem Giru, ki pa ga je zaradi poškodbe zapestja zapustil že med tretjo etapo.

“Moj cilj na letošnjem Touru je ponovno zmagati na etapi. Najljubša mi je tista peti dan, ko bomo kolesarili po znamenitih kockah, končala pa se bo v arenberškem gozdu. Vanj sem kot prvi vstopil na spomeniku Pariz-Roubaix in sanjam o tem, da bi bil tam prvi tudi julija. Počutim se samozavestno. Za letošnjo dirko sem treniral veliko bolj naporno kot kadarkoli. Če mi ne bo uspelo v peti etapi, bom poskušal drugje. Tudi moji sotekmovalci so pripravljeni, skupaj bomo skušali v Franciji opraviti še boljše delo kot lani,” je o ciljih dejal Matej Mohorič.

Vlogo glavnega športnega direktorja bo pri bahrajnski ekipi opravljal Slovenec Gorazd Štangelj. “Naš cilj je, da bi ekipa v generalni razvrstitvi zasedla stopničke, ki smo jih leta 2020 z Mikelom Lando za las zgrešili. V ta namen smo izbrali zelo močne kolesarje. Na začetku bo zelo zanimivo zaradi vetra na Danskem in še več vetra na severu Francije. Nato takoj sledijo zaključni klanci. Vse to lahko preživimo skupaj, glavna kapetana pa bosta Jack Haig in Damiano Caruso. Z ostalimi bomo napadali dnevne zmage,” je pripomnil.

Poleg obeh Slovencev ter Haiga in Carusa bodo barve Bahraina zastopali še Kamil Gradek, Luis Leon Sanchez, Dylan Teuns in Fred Wright.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!