Za Tour uradno potrjen še drugi Slovenec, ostale še čakamo

Kolesarstvo 24. Jun 202210:08 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Po Jumbo-Vismi je avstralska Team BikeExchange postala druga ekipa svetovne serije, pri kateri nastopajo Slovenci, ki je predstavila svojo osmerico za prihajajočo Dirko po Sloveniji. Mednjo je pričakovano tudi 33-letni Luka Mezgec, za katerega bo to tretji nastop na slovitem Touru.

Med svetovno elito, World Tour, slovensko kolesarstvo po Dirki po Sloveniji šteje osem kolesarjev. Po enega imata v svojih vrstah Jumbo Visma (Primož Roglič) in Team BikeExchange (Luka Mezgec), dva pedala poganjata pri UAE Emirates (Tadej Pogačar in Jan Polanc), kar štirje pa pri najbolj slovensko obarvanem moštvu v karavani, Bahrain Victoriousu (Matej Mohorič, Jan Tratnik, Domen Novak in Matevž Govekar).

Vsa štiri omenjena moštva bodo jasno nastopila tudi na prihajajoči Dirki po Franciji, za katero sta zaenkrat uradno potrjena dva slovenska nastopa. Jumbo Visma je svoja imena sporočila kot prva – eden od sokapetanov bo tudi Roglič –, danes pa so to storili tudi pri BikeExchangu.

Ob Amundu Grondahlu Jansenu, Nicku Schultzu, Jacku Bauerju, Chrisu Juul-Jensenu, Luku Durbridgeju, Michaelu Matthewsu in Dylanu Groenewegnu bo kolesaril tudi Luka Mezgec.

33-letni Kranjčan bo tako še tretjič v karieri in tretje leto zapored nastopil na največji dirki leta. Na njej je dvakrat etapo že končal kot drugi, leta 2020 ga je v Lyonu in Champagnoleju premagal Kasper Asgreen. Lani je najvišje končal v zadnji etapi, ko je na Elizejskih poljanah zasedel četrto mesto.

Poleg Mezgeca in Rogliča bosta na Touru zagotovo nastopila še branilec lanske skupne zmage Tadej Pogačar in zmagovalec dveh etap lani Matej Mohorič, ni pa še jasno, če bo zraven še kakšen Slovenec. Na uradno potrditev Bahrain Victoriousa in UAE Emirates namreč še čakamo.