Zadovoljstvo v Bori: Primož Roglič popolnoma okreval

Kolesarstvo 6. Maj 202418:40 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Primož Roglič je že okreval po padcu v Baskiji in se pripravlja na vrhunec sezone — dirko po Franciji, je za Cyclingnews povedal športni direktor Bore Rolf Aldag.

Primož Roglič se trenutno pripravlja na Tour de France, saj je že okreval po poškodbah, ki jih je utrpel na dirki po Baskiji. V pogovoru za Cyclingnews je nemška zasedba dejala, da so stvari videti zelo pozitivno in da je Roglič dobro pripravljen.

34-letnik se je aprila zapletel v hudo nesrečo na dirki po Baskiji, zaradi katere je moral odstopiti. Kljub temu je njegova nova ekipa zadovoljna s potekom njegovega treniranja in menijo, da je izgubljen čas zaradi padca že nadoknadil. Roglič se pripravlja na francosko pentljo s ponovnimi ogledi etap v Pirenejih in višinskimi pripravami. Nato bo sledila udeležba na dirki po Dofineji.

“Primož se mora sprijazniti z dejstvom, da bo v naslednjih dveh mesecih več videl mene kot svojo ženo in družino,” je v smehu dejal Aldag in dodal: “Vedeli smo, da integracija po osmih letih v isti ekipi, ki je izjemno organizirana in strukturirana, traja nekaj časa in da bo prišlo do težav. Toda Baskija je bila znak, da se premika v pravo smer, in zdaj to samo še nadgrajujemo, dohitevamo in nadaljujemo to zgodbo.”

“Njegov trening daje res dobre rezultate. Torej ne gre samo za to, kar govori o tem, kako se počuti, ampak imamo objektivne številke in gre mu zelo dobro,” je sklenil športni direktor Bore.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!