Najhitrejša Slovenka: Napredek se mora nekje poznati

Atletika 6. Maj 202416:00 0 komentarjev
Anita Horvat
Foto: Uroš Kokol

Konec aprila je postavila nov državni rekord v teku na 600 metrov, danes je kot ambasadorka prižgala ogenj na odprtju Športnih iger mladih v središču Ljubljane. Vtise po odličnem začetku sezone je 27-letnica zbrala za Sportklub.

27. aprila, na državni praznik, je na mitingu v Milanu sijajno odprla olimpijsko sezono, ko je v teku na 600 metrov postavila nov državni rekord. S časom 1:25,59 je premagala vso konkurenco, svojo in slovensko najboljšo znamko pa je izboljšala za več kot pol sekunde.

Anita Horvat, katere paradna disciplina je tek na 800 metrov, je postavila trenutno tretji najboljši izid sezone v disciplini, ki je na največjih atletskih tekmovanjih ni na sporedu.

“Zelo sem ponosna, da sem olimpijsko sezono začela na način, kot sem jo. Zagotovo zelo pozitivno. A do iger v Parizu je še daleč, do takrat me čaka še kar nekaj tekem. V načrtu imam tri nastope v diamantni ligi, potem še evropsko prvenstvo. Sezona do Francije bo še zelo pestra,” je dejala 27-letnica.

Odličen uvodni nastop v Italiji je dokaz, da so bile priprave pred sezono, v katerih je veliko časa preživela tudi na španskem otoku Lanzarote, uspešne. “Veliko sem bila v toplih krajih, to je bilo super. Pogoji so bili odlični, veliko boljši kot v mrzli Sloveniji. Zaenkrat, v tem obdobju, ostajam v Sloveniji in se na prihajajoče tekme s trenerjem pripravljam doma,” je dodala.

Posnetek s priprav s Kanarskih otokov:

View this post on Instagram

A post shared by ANITA HORVAT (@anitaahorvat)

Dobitnica srebrne kolajne z zadnjega dvoranskega evropskega prvenstva na 800 metrov težko oceni, kje ima največ prostora za napredek. “Težko rečem, sploh na začetku sezone. Nisem še imela nobene prave tekme (na 800 metrov, op. p.). Po navadi se iz tekme v tekmo učim in napredujem. Tako je bilo lani, upam, da bo tudi letos. Vem, da sem od lani veliko napredovala, to se mora pokazati tudi na tekmah,” je prepričana. Na evropskem prvenstvu, ki bo junija v Rimu, bi se ob najboljši izvedbi lahko spogledovala celo s kolajno, na olimpijskih igrah v Franciji pa bi bil velik podvig, če bi se uvrstila v finale.

“Res sem ponosna, da sem imela čast otvoriti te športne igre. Spodbujamo športne navade med otroki, kar je zelo zdravo za vso družbo. Tukaj je tudi elitna družba, priložnost za druženje s športniki, ki je med treningi in tekmami nimamo, saj je urnik zelo natrpan,” je povedala o svoji vlogi na otvoritvi Športnih iger mladih na Kongresnem trgu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!