Znane nove podrobnosti tragedije v Švici

Kolesarstvo 16. Jun 202316:50 5 komentarjev
Foto: Profimedia

Smrt Gina Mäderja je pretresla kolesarski in športni svet. Švicarski kolesar je padel v zaključku četrtkove etape na dirki po Švici, zdravniška pomoč je bila na kraju nesreče v le nekaj minutah, toda danes ob 11.30 je bila bitka za življenje izgubljena, so sporočili iz moštva Bahrain Victorious.

“Z veliko žalostjo in težkim srcem moramo sporočiti, da je umrl Gino Mäder. V petek, 16. junija, je Gino po zelo hudi nesreči v 5. etapi dirke po Švici izgubil bitko za življenje. Celotna naša ekipa je zaradi te tragične nesreče zelo prizadeta, naše misli in molitve pa so v tem izjemno težkem času z Ginovo družino in njegovimi bližnjimi,” so uvodoma zapisali na spletni strani moštva Bahrain Victorious.

“Kljub vsem prizadevanjem fenomenalnega osebja v bolnišnici Gino tega zadnjega in največjega izziva ni mogel preživeti in ob 11.30 smo se poslovili od svetle točke naše ekipe,” so še dodali.

Šesta etapa nevtralizirana

Organizatorji dirke po Švici so potrdili, da je bila 6. etapa dirke v spomin na Gina Mäderja nevtralizirana.

Glavnina bo v spomin na Mäderja skupaj prevozial zadnjih 30 kilometrov petkove trase v Oberwil-Lieli. Odločitev o vožnji dela etape je bila sprejeta po posvetovanju med organizatorji dirke in Mäderjevo družino.

Kolesarji bodo zadnjih 30 kilometrov prevozili skupaj in se tako poklonili svojemu pokojnemu kolegu. Foto: Profimedia

“Zlomilo se nam je srce – celotni organizaciji, vsem ekipam in kolesarjem. To, kar se je zgodilo, je preprosto uničujoče. To je res težko opisati z besedami,” je v petek v Churu novinarjem povedal direktor dirke Olivier Senn. “Gino je bil fantastičen kolesar in odličen človek. Bil je res dober človek in ne zasluži si, da bi zapustil ta svet.

“Danes gre za Gina in nič drugega. O vsem drugem se lahko pogovarjamo pozneje. Načrtovali bomo, da bomo na zadnjem delu proge opravili spominsko vožnjo. V spomin na Gina bomo do cilja vozili nevtralno kot skupina.”

Vratolomen spust na četrtkovi etapi:

Preden so se kolesarji vkrcali na moštvene avtobuse in se odpravili proti zaključnim kilometrom trase, kjer so se še enkrat poklonili spominu na pokojnega kolega, je bila na startu tudi minuta molka.

“Gino, hvala za svetlobo, veselje in smeh, ki si ga prinesel vsem nam, pogrešali te bomo kot kolesarja in kot človeka,” se je glasila izjava ekipe Bahrain Victorious. “Danes in vsak dan vozimo zate, Gino.”

Odzivi iz kolesarskega sveta


Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje